L’exsecretari general de Ciutadans i cap de files de la formació taronja al Parlament Europeu, Adrián Vázquez, fitxa pel PP i anirà a les llistes dels populars a les eleccions europees del 9 de juny. En un missatge a ‘X’, Vázquez, que presidia el Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra que va tractar l’aixecament de la immunitat del president Carles Puigdemont, assegura que fa el canvi “amb orgull”. “Avui, el PP és l’única alternativa política capaç de reconstruir la nostra convivència cívica i constitucional”, assegura Vázquez, que afirma que “en un moment crític” per a la democràcia “cal estar al costat de la defensa de l’estat de dret i els valors fundacionals” de la Unió Europea.

🗳️ Quan són les eleccions europees 2024? Calendari i dates clau
 

🗳️ Com saber si m'ha tocat ser mesa electoral a les eleccions europees 2024?
 

Vázquez ha estat una de les veus més dures contra l'independentisme al Parlament Europeu. Ha batallat en contra de l'oficialitat del català i de la immunitat dels eurodiputats exiliats catalans. Fins i tot, ha trencat més d'un cop la neutralitat com a president del Comitè d'Afers Jurídics fent declaracions públiques contra Puigdemont, Comín i Ponsatí i va filtrar informació al diari ABC

El fins ara eurodiputat de Ciutadans ha intentat fins a l'últim moment que els taronges anessin plegats amb el Partit Popular en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya. Tanmateix, les traves i reticències del candidat de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ho van impedir, provocant que es presentin en llistes separades. 

El PP li dona la benvinguda

Per la seva banda, el Partit Popular català ha donat la benvinguda a Adrián Vázquez, provinent de Ciutadans i que ara fitxa pels populars anant a les llistes de les eleccions europees. En una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies, el candidat i president del PPC, Alejandro Fernández, ho ha emmarcat en el "reagrupament de l'espai constitucionalista al voltant del PPC". Fernández ha explicat que aquesta associació es va iniciar fa tres o quatre anys "i ara s'està completant", ha assenyalat. També ha destacat que el 12-M "es podrà veure de manera molt rotunda" aquest agrupament. Així, ha erigit el seu partit cm "la casa gran del centredreta del constitucionalisme".

Fernández ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra la campanya de Carlos Carrizosa, candidat de Ciutadans. "Carrizosa diu que vol frenar a Puigdemont i Sánchez, però només em critica a mi. És una estratègia que li veig mancances".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!