L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre (PP) ha assenyalat que l'exvicepresident socialista Alfonso Guerra no hauria d'haver fet el comentari sobre la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, però no ha considerat que fos masclista, sinó "un acudit". Guerra va criticar ahir l'actual vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, de qui va dir que "li dedica molt de temps" a la perruqueria i "no té cap essència".

Preguntada aquest divendres per aquest comentari en una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Aguirre ha lamentat les paraules, però ha apuntat: "No li dic a això masclisme. Ara han arribat a dir que que et diguin guapa pel carrer és que t'han assetjat i si et sents ofesa, pots anar als tribunals". L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha tret importància a la polèmica i l'ha comparat amb la del president de la Confederació d'Hostaleria d'Espanya, José Luis Yzuel, —que es va disculpar després de dir que treballar 10 hores "no és dolent"— o la de l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales.

"Això és com allò del senyor Rubiales, que ens ho fiquen en tot perquè no es parli de Puigdemont i del canvi de règim que estem fent a Espanya; és que no em sembla important, el que em sembla de veritat important és el que està passant a Espanya després del que ha dit el senyor Pedro Sánchez a l'ONU, això és el que em sembla important, és que anem directes a Veneçuela", ha conclòs en al·lusió a una possible llei d'amnistia a independentistes.

Aguirre compara la situació política a Catalunya amb el País Basc

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid també ha comparat la situació política catalana amb la del País Basc. Aguirre ha criticat que s'anomeni "conflicte polític" una aspiració política que, segons diu, no cap a la llei. "Si Sánchez diu que no ha de ser jutjat. Els assassins d'ETA què volien? La independència del País Basc, doncs el mateix", ha dit per després augurar que el líder de Bildu, Arnaldo Otegi, també demanarà una amnistia. D'altra banda, ha admès que li agradaria que Cayetana Álvarez de Toledo fos la portaveu del PP i ha criticat Borja Sémper.

Després de les declaracions de Sánchez des de l'ONU obrint la porta a una amnistia, Aguirre creu que es va cap a un canvi de règim. "Estem camí d'Hugo Chávez", ha dit en referència a l'expresident de Veneçuela.

Per a Aguirre, "l'única solució" és que PP i PSOE es plantegin un nom de consens per presidir Espanya. No ha posat cap proposta de nom sobre la taula però ha afegit que no li sembla difícil trobar-lo. Segons ha assegurat, hi ha "moltes persones" del PSOE i del PP que poden fer un programa en comú en la línia dels pactes d'estat que va oferir el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo.

Confirma assistència a la manifestació de Barcelona

Pel que fa a la manifestació del 8 d'octubre a Barcelona convocada per Societat Civil Catalana (SCC), Aguirre ha assegurat que ella hi serà i ha considerat que el PP hauria de donar suport a la protesta.