La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha celebrat que l'Audiència Nacional hagi enviat la causa contra dos membres dels CDR als jutjats catalans en descartar delictes de terrorisme i rebel·lió, encara que ha advertit que aquesta notícia no tapa "l'anormalitat i la indecència dels altres procediments".

"Una bona notícia que en cap cas pot tapar l'anormalitat i la indecència de tots els procediments penals incoats. #Guanyarem", ha expressat la consellera en un tuit.

El titular del jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, Diego de Egea, ha acordat inhibir-se a favor dels jutjats degans provincials de Catalunya a les diligències contra els CDR Tamara Carrasco i Adrià Carrasco ―aquest últim fugit actualment en Bèlgica― després de rebutjar investigar-los per presumpte delicte de terrorisme i circumscriure els fets al delicte de desordres públics.

Un cop el cas estigui a Catalunya, el jutge decidirà si manté les mesures cautelars o les aixeca. Ara mateix, Tamara Carrasco no pot sortir de Viladecans. I, de moment, Adrià Carrasco no pot tornar de Brussel·les.