Nou escarni contra un dels ministres de Pedro Sánchez. Un grup d'estudiants de la Universitat de Navarra han insultat greument el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dijous a la sortida d'un acte al centre. El ministre que inaugurava la 'III Jornada Comptar el Terror: les històries darrere de la història', organitzada per la Universitat de Navarra, la Fundació Víctimes del Terrorisme i el Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme, i diversos estudiants s'han quedat a l'entrada de la Facultat de Comunicació a l'espera que el ministre sortís per la porta principal, tot i que, ha acabat sortint per la porta lateral. En adonar-se del canvi, un grup de joves han sortit corrents fins on estava Marlaska i han carregat contra ell a crits de "corrupte, fill de puta" i fins i tot, de caràcter homòfob: 'maricón'. La Policia Nacional ha intentat facilitar la sortida del ministre mentre sentia altres joves exigint la seva dimissió i titllant-lo de "poca vergonya". A més, li han retret que s'acosti a les víctimes d'ETA mentre manté els seus pactes amb EH Bildu. Els crits cap a Marlaska han durat poca estona, ja que ràpidament se n'ha pujat al cotxe oficial i per sortir del recinte, mentre els joves cantaven "que et voti Txapote". 

El PSOE de Navarra ha expressat la seva condemna dels fets a través d'una publicació al seu compte de X. "Màxima condemna davant els greus insults, miserables i homòfobs patits per Grande-Marlaska". Els socialistes han assegurat que aquesta actitud és "inadmissible a la nostra terra. Navarra no és això". A més, han exigit que la Universitat condemni els fets i assumeixi les "mesures corresponents". 

Escarni a les ministres de Sánchez

Una situació similar van viure aquest dimecres les ministres d'Habitatge, Isabel Rodríguez, i la ministra de Ciència, Diana Morant, a la Residència d'Estudiants de Madrid. Quan un grup de manifestants de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) del barri madrileny de Vallecas, van interrompre un acte en el qual participaven. Una desena de membres de la plataforma va interrompre la sala on signaven un protocol per a la promoció d'habitatge de lloguer assequible per a col·lectius associats a la vida universitària, amb crits de "la llei d'habitatge és una merda" i "avui signeu, demà desnoneu". Finalment, els efectius de seguretat els van expulsar de la sala. “Fem escarni al govern en la Residència d'Estudiants per espatllar-los la foto i explicar-los el dia a dia dels nostres barris: desnonaments i pujades asfixiants d'hipoteques i lloguer. El divendres CaixaBank vol fer fora a Pili, amb sentència de violència de gènere i les seves filles”, van explicar després a les xarxes socials.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic