Els serveis administratius del Parlament Europeu estan revisant si l’informe del suplicatori de Clara Ponsatí li atribueix un delicte de malversació de fons que el jutge instructor no li imputa, tal i com va informar ahir ElNacional.cat.
El Comitè d'Afers Jurídics va aprovar aquest dimarts aixecar la immunitat de Ponsatí, així com la de Carles Puigdemont i Toni Comín perquè la justícia espanyola pugui seguir el procediment contra ells amb l'euroordre. En el cas de Ponsatí, l’informe elaborat per l’eurodiputat ultra búlgar Angel Dzahambazki assenyala que el suplicatori s'accepta perquè sigui jutjada per un delicte de sedició i un delicte de malversació de fons públics.
Això no obstant, Ponsatí no està perseguida per un delicte de sedició perquè el judici contra els líders del procés al Tribunal Suprem no va poder acreditar el cost dels col·legis electorals, per la qual cosa l’euroordre dictada el novembre del 2019 pel jutge Pablo Llarena, no hi figurava aquest delicte, que sí s'imputava a Toni Comín i Lluís Puig.
Corregir errors
Fonts del Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra consultades per ElNacional.cat, asseguren que la documentació s’està revisant a nivell administratiu i que posteriorment s’informarà de les conclusions.
Segons aquestes fonts, “la correcció d’errors està prevista a les normes del Parlament i es fa freqüentment”. “Les normes permeten corregir errors fins i tot en textos ja aprovats i publicats, fins i tot en directives i reglaments”, argumenten.
A diferència de Ponsatí, a Puigdemont i Comín sí se'ls atribueix els delictes de sedició i malversació, la qual cosa podria ser l'explicació de l'error.
Precisament entre les queixes que els eurodiputats de Junts han plantejat davant del Comitè d'Afers Jurídics hi figura la denúncia pel fet que els tres suplicatoris fossin assignats a un mateix ponent, Angel Dzhambazki, en comptes d'assignar-ne un a cada ponent.
L'informe s'haurà de sotmetre a la votació del ple del Parlament Europeu en el plenari previst per a la setmana del 8 de març.