El grup dels socialdemòcrates al Parlament Europeu ha escollit aquest dimecres l’eurodiputat català del PSC Javi López com a un dels seus candidats a les vicepresidències de la cambra. A través d'un missatge a la xarxa social X, López ha afirmat que és un “honor” ser candidat del seu grup a la vicepresidència de l'Eurocambra, i ha agraït la “confiança” del partit. “Seguirem treballant per reforçar aquest Parlament, abordar els grans reptes de la Unió Europea i donar solucions als problemes de la ciutadania”, ha afirmat López. Una de les qüestions que els vicepresidents poden haver de debatre durant aquesta legislatura és la de permetre o no l'ús del català als plenaris del Parlament Europeu.

El Parlament Europeu té 14 vicepresidents, i els socialdemòcrates presenten cinc candidats, entre ells López. Els nous vicepresidents de l’Eurocambra per a aquesta nova legislatura que s'encetà després de les eleccions europees del 9 de juny s’hauran d’escollir per votació del plenari la setmana vinent a Estrasburg (França). També la Presidència, per a la qual parteix com a favorita per a la reelecció al càrrec la maltesa Roberta Metsola, del PP europeu, que va ser presidenta de la cambra la legislatura passada arran de la mort sobtada del president electe al principi de la legislatura, el socialdemòcrata italià David Sassoli.

A més de López, els socialdemòcrates presenten com a candidats a la vicepresidència a l’alemanya Katarina Barley, a l’exministre d’Afers Europeus de Romania Victor Negrescu, la danesa Christel Schaldemose, i la italiana Pina Picierno. Javi López, amb 78 'sí', ha estat el tercer candidat amb més suports dels vuit que es van presentar, només superat per l'alemanya Barley, que en va obtenir 99, i el romanès Negrescu, amb 88. Tots dos ja formaven part de la mesa del Parlament Europeu, com a vicepresidenta i qüestor, respectivament, en la legislatura passada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!