La catalana Eva Granados deixarà de ser la portaveu del grup parlamentari del PSOE al Senat. El partit ha decidit substituir-la per Juan Espadas, qui també és el secretari general del partit a Andalusia. La decisió d'apartar-la com a portaveu socialista a la cambra alta s'ha pres a la reunió de la Comissió Executiva Federal celebrada aquest dilluns a Ferraz. Eva Granados va passar a ser senadora l'any 2021 com a membre designada pel Parlament. Havia format part de la cúpula del PSC quan Miquel Iceta n'estava al capdavant. De fet, ja havia exercit la funció de portaveu a la cambra catalana. En canvi, en aquesta trobada a la seu estatal del PSOE, també s’ha acordat que l’exlehendakari Patxi López es mantingui com a portaveu dels socialistes al Congrés dels Diputats.

Juan Espadas és el líder del PSOE andalús des del juliol de 2021, en substitució de Susana Díaz, qui va intentar prendre-li el tron socialista a Pedro Sánchez l'any 2016. L'estiu de 2022, però, va ser completament derrotat pel PP a les eleccions andaluses, després que Juanma Moreno es mantingués com a president de la comunitat autònoma a causa de la seva victòria per majoria absoluta. Fa unes setmanes es va reunir amb Salvador Illa a Barcelona i, sense mencionar explícitament l'amnistia (ni tan sols Sánchez ho havia fet encara) va mostrar-se a favor "d'assumir els reptes del debat territorial", a més d'apostar per una negociació entre el PSOE i els partits independentistes. 

El líder del PSOE andalús és també senador en aquesta cambra per designació autonòmica. Anteriorment, va ser alcalde de Sevilla, la ciutat on va néixer l'any 1966. Va governar la capital andalusa des de juny de 2015 a desembre de 2021. Va deixar el càrrec per, precisament, convertir-se en senador.

Cal també que el PSOE prengui una decisió sobre el futur portaveu del partit. Fins ara aquest càrrec l'ha exercit Pilar Alegría, però la socialista va assumir la setmana passada les funcions de portaveu del govern espanyol, a banda ser la màxima responsable de les carteres d'Educació i Esports. Des del PSOE, però, valoren la possibilitat que hi hagi més d'un portaveu, i que aquest vagi rotant en funció de quins són els temes d'actualitat.

Granados s'acomiada i ofereix continuar "servint el projecte socialista"

Segons ha informat el PSOE aquest dilluns a través d'un comunicat, Eva Granados ha agraït la "confiança" que Pedro Sánchez ha dipositat en ella, per haver pogut exercir el paper de portaveu al Senat. I ha traslladat el mateix agraïment a l'actual líder del PSC, Salvador Illa. S'ha ofert, finalment, a continuar "servint el projecte socialista" a través del seu "bagatge i experiència".   

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!