L'exsotssecretari de Transports destituït per Oscar Puente per la seva vinculació amb el cas KoldoJesús Manuel Gómez García, ha declarat aquest dilluns davant del jutge. En la seva declaració ha sostingut que el president espanyol, Pedro Sánchez, va estar present a les reunions setmanals amb els quatre ministeris claus (Interior, Defensa, Sanitat i Transports) per la compra de material sanitari. Qui va ser el número tres del Ministeri de Transport no ha detallat si a les reunions en què va ser present Sánchez es va abordar les compres de mascaretes a l'empresa Soluciones de Gestión, és a dir, les investigades en aquest cas. 

Gómez García sí que ha detallat que Koldo García feia arribar directament en mà a l'exministre José Luis Ávalos les ofertes de Soluciones de Gestión. Ha assenyalat a més que, atès que Koldo García era l'assessor d'Ábalos, entenia que la seva paraula era com la del ministre. Tot i això, ha remarcat que no va rebre indicació especial per contractar amb aquesta empresa en concret, ni li van transmetre des d'instàncies superiors que hagués de ser l'escollida per a l'adquisició de les mascaretes. Respecte al contracte de 8 milions per l'adquisició de mascaretes amb Soluciones de Gestión, Gómez García ha apuntat que el fet d'acabar fent un per aquest valor i no els 4 milions pressupostats inicialment es va deure a la precipitació de la gestió de la pandemia. 

Sobre altres acusats com el presumpte comissionista Víctor d'Aldama, l'exsotssecretari de Transports ha dit que ni el coneixia ni l'havia vist pel Ministeri, que, segons les sospites dels investigadors, solia freqüentar. El jutge investiga Koldo García i altres persones per la presumpta trama que hauria pagat comissions per aconseguir adjudicacions per a la venda de mascaretes a la pandèmia. La Fiscalia Anticorrupció els atribueix presumptes delictes d'organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, delictes contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències.

El cessament de Gómez García

Gómez va ser destituït del seu càrrec per l'actual ministre de Transports, Óscar Puente, després que es fes pública l'auditoria interna que es va encarregar al si del seu departament i tenint en compte a més que constava com a imputat a la causa. Puente ha afirmat que dels fets i conclusions que s'extreuen de l'auditoria interna realitzada pel seu ministeri "es produeix una pèrdua de confiança que desemboca a la decisió".

Segons subratlla Europa Press, aquest procediment que s'instrueix al Jutjat Central d'Instrucció Número 2 de l'Audiència Nacional estan sota la lupa vuit contractes adjudicats per diferents ens de l'Administració Pública amb un import global de 51.998.434 euros.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!