La investidura fa estralls entre alguns polítics. L'alcalde de Gimenells i el Pla de la Font, al Segrià, ha anunciat aquest dimecres la decisió d'abandonar el Partit Popular per considerar que la formació conservadora s'ha passat al "col·laboracionisme amb l'opressor", en referència al moviment independentista. En una piulada, Dante Pérez ha criticat que "el col·laboracionisme amb l'opressor habita en el més profund del PP". "Per això, avui em dono de baixa", ha sentenciat.

Darrere d'aquesta baixa sonada, hi ha hagut l'estratègia dels populars per intentar investir Alberto Núñez Feijóo com a president espanyol. La necessitat de cercar suports més enllà de Vox ja va portar el PP a temptejar amb l'opció d'aconseguir el suport de Junts, negociant, doncs, amb l'independentisme. La possibilitat ja va generar una forta polèmica interna, amb diversitat d'opinions. I Pérez ha evidenciat què li va semblar aquesta perspectiva a la seva piulada, recordant algunes de les declaracions dels populars. "Junts no és el meu rival", "La tradició democràtica de Junts està fora de tot dubte", "S'ha de buscar l'encaix de Catalunya", "Respecto Puigdemont" i "S'ha de normalitzar la relació amb el nacionalisme".

I per al referent popular a la província de Lleida, el partit encara ha acabat arribant més baix. "Quan el poble, a qui el PSOE condueix a una dictadura, decideix rebel·lar-se, el criminalitza", ha declarat, en referència a les recents declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid i de Feijóo. Isabel Díaz Ayuso ha condemnat aquest dimecres els "actes vandàlics" que han protagonitzat les mobilitzacions contra una futura llei d'amnistia a independentistes catalans, i ha demanat que els "ultres" responsables siguin "detinguts i jutjats". Pérez ha demostrat de quin peu calça en referència a les protestes davant la seu del PSOE amb una postdata a la seva piulada: "Hi ha esperança. Espanya s'ha despertat".

Quan va abandonar el PSC

Resulta que el mateix Pérez ja va abandonar el PSC el 8 de novembre del 2017, en un moment molt calent a Catalunya, després del referèndum de l'1 d'octubre i amb l'ambient encès entre independentistes i espanyolistes. També va ser aleshores quan els socialistes catalans van anunciar el fitxatge de Ramon Espadaler, exdiputat d'Unió, en una estratègia encarada a buscar el vot del catalanista desencantat. Aquesta va ser la gota que va fer vessar el got de Pérez. En una entrevista va assenyalar que s'havia afartat d'"anar amb el fre de mà posat a les tertúlies" quan havia de parlar d'Espanya.