L’excap de gabinet d’Íñigo Errejón ha desmentit el relat defensat per Más Madrid aquest dilluns: no va ser ella qui va encobrir la presumpta agressió sexual del polític en un concert a Castelló el juny del 2023. En un nou comunicat, Loreto Arenillas assegura que va “actuar amb correcció” perquè va “informar” fins a tres responsables del partit que Errejón li havia tocat el cul a una noia. Ha assenyalat concretament la llavors secretària d'organització del partit i actual líder de l’oposició a l’Assemblea de Madrid, Manuela Bergerot; la secretària de feminismes, Cristina Castillo; i el director de comunicació, Luis Giménez. Arenillas, a grans trets, denuncia haver estat víctima d'un "abús de poder" per part de Más Madrid i amenaça de dur la formació davant la justícia: "En les pròximes hores presentaré una denúncia formal per vulneració greu dels estatuts davant la Comissió de Garanties de Más Madrid, que espero que treballi amb rapidesa i independència, sense renunciar a acudir als tribunals". Precisament aquest dilluns, el jutge ha fet el primer pas per investigar Errejón per la denúncia d'Elisa Mouliaá, i ha preguntat al Congrés si ja ha deixat l'acta com a diputat. 

A parer d'Arenillas, Más Madrid ja va començar a difondre "informació falsa" el passat divendres, quan feia 24 hores que havia esclatat l'escàndol d'Errejón i va començar a defensar que ella havia encobert el cas. Així, ha demanat tenir dret a defensa davant d'un "abús d'autoritat" i d'un "linxament repugnant" amb les "conseqüències personals i familiars" que això comporta. Per últim, Arenillas assegura que "desconeixia completament els testimonis i agressions a dones que estan apareixent" en els darrers dies. "Estic en xoc davant d'aquests testimonis i vull enviar el meu suport a aquelles dones que s'han vist agredides; però un abús no es tapa amb un altre", sentencia en el seu nou comunicat. 

Aquest dilluns, Más Madrid ha reconegut haver tingut coneixement dels “problemes personals d’altres índoles” d’Íñigo Errejón, però no pas de l'historial de presumptes agressions sexuals de l'exmembre del partit. L'única denúncia de la qual reconeixen haver tingut constància és la del juny del 2023, en què una dona va acusar-lo d'haver-li tocat el cul en un concert de Castelló. Ara, Más Madrid reconeix que —contràriament als valors que defensa la formació a través del lema 'yo sí te creo'— va empassar-se la versió del presumpte agressor sexual i no pas la de la víctima, que va denunciar-ho a Twitter. Asseguren que, senzillament, van cometre “l’error” de creure’s el relat d’Errejón i també d'Arenillas. “Van minimitzar l’agressió” amb “ambigüitats” i “va ser un error donar per bona aquella versió”, ha reconegut en roda de premsa Rita Maestre, exparella d’Errejón i líder de l'oposició a l'Ajuntament de la capital espanyola.

Podemos assegura que va informar Yolanda Díaz sobre l'agressió del 2023

Per a dinamitar encara més l'espai situat a l'esquerra del PSOE, el portaveu de Podemos, Pablo Fernández, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit va informar Yolanda Díaz sobre la denúncia que va circular per Twitter el juny del 2023. “Nosaltres vam tenir coneixement d’aquell enfilall de Twitter, com tots els polítics i tots els periodistes, perquè la piulada va tenir més de tres milions de visualitzacions; el que vam fer va ser comunicar-ho a la persona que podia fer alguna cosa al respecte, que era Yolanda Díaz com a líder de Sumar i amb facultats per configurar les llistes electorals per a les eleccions generals del 23-J”, ha manifestat en una roda de premsa. El relat difós aquest dilluns per Podemos, doncs, contradiu de ple el que defensa Sumar. Aquest dissabte, ja en fred i amb prou temps per haver construït un relat sòlid, el partit de Yolanda Díaz va assegurar no haver sabut mai res del cas Errejón.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!