Aquesta l'excusa domèstica de Javier Lambán per haver plantat Pedro Sánchez en el Comitè Federal del PSOE: un cap de setmana amb la seva dona. Res de malestar amb el president del govern espanyol per les llistes de les eleccions generals ni res similar. El dirigent aragonès ha afirmat que la seva absència en la reunió de dissabte passat es va deure a "un menester" amb la seva esposa, únicament això. "Tenia un menester amb la meva dona, que li havia promès feia temps un cap de setmana", ha sentenciat aquest dilluns en un homenatge a l'exvicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba.
En aquest sentit, Lambán ha assegurat que "en absolut" qüestiona el lideratge de Sánchez en el PSOE i ha evitat donar la seva opinió sobre les llistes socialistes per a les eleccions generals que van ser ratificades dissabte passat pel Comitè Federal — al qual ell no va assistir, com tampoc ho va fer el manxec Emiliano García Page. "Jo no qüestiono res", ha afegit. És aquí quan ha posat l'excusa domèstica, afirmant que tenia plans de cap de setmana amb la seva esposa.
La disconformitat de Lambán
Però la realitat és que el dirigent aragonès ja s'havia pronunciat sobre les llistes de Sánchez i la seva absència dissabte passat, tot insinuant disconformitat. "Els socialistes de Saragossa i Terol elaborem democràticament unes magnífiques candidatures al Congrés i al Senat. Lamento molt que els ciutadans de Terol i de Saragossa no tindrem l'oportunitat de votar-les", va escriure a Twitter. A més, fonts del seu entorn van indicar que no assistiren al Comitè Federal "com a senyal de disconformitat pels canvis realitzats a les candidatures al Congrés i al Senat d'ambdues províncies". "Les modificacions a les llistes electorals van causar la renúncia de 15 membres en bloc de la candidatura per Saragossa tant al Congrés com al Senat. El PSOE de l'Aragó considera que la composició final de les llistes amb prou feines té res a veure amb les propostes dels comitès provincials i, per tant, amb l'opinió dels militants", van explicar.
Cal recordar que el malestar en el PSOE s'origina en el fet que Sánchez ha col·locat persones de la seva proximitat a les llistes de les eleccions generals, a províncies com Saragossa i Toledo. És un moviment d'enrocament que coincideix amb els dubtes sobre si continuarà al capdavant del govern espanyol, amb la necessitat de preparar un palau d'hivern per la hipòtesi de si hagués d'anar a l'oposició. I és que el líder socialista ha col·locat 14 ministres a les llistes i en posició de sortida.