La setmana política madrilenya s’ha encetat amb la decisió d’Isabel Díaz Ayuso de plantar Pedro Sánchez i no reunir-se aquest divendres amb el president del govern espanyol a la Moncloa. No ha sigut fins aquest dilluns al migdia que la lideressa madrilenya no ha exposat en roda de premsa els seus motius per abstenir-se d’anar a la residència presidencial del líder socialista. Entre els arguments han aparegut consignes catalanòfobes, però la presidenta autonòmica ha centrat els seus atacs en la batalla judicial que ara mateix enfronta PSOE i PP. 

Ayuso ha lamentat que el govern espanyol utilitzi a la seva parella, Alberto González Amador, com un "ostatge polític". Poc després que s'hagi sabut que l'empresari ha demanat 100.000 euros a Pedro Sánchez en compensació per haver-lo qualificat de "delinqüent confés" en roda de premsa, Ayuso ha afirmat que no se'l pot comparar amb la parella del líder del PSOE. "El nòvio d'Ayuso no va a la Puerta del Sol a fer negocis, cosa que sí que fa la dona del president, Begoña Gómez, i és pel que està sent investigada", ha advertit. Per a la lideressa madrilenya, els “atacs” que ha hagut d’aguantar en els darrers anys “ja tenen un límit”. “Durant cinc anys he hagut de suportar tota mena de calúmnies”, ha denunciat, a banda de lamentar que els seus adversaris polítics l’han arribat a titllar de “genocida, assassina, boja i anada”.

A banda de tot això, ha argumentat que Pedro Sánchez no ha organitzat una ronda amb presidents autonòmics per preocupar-se per les inquietuds de cadascun dels territoris, sinó per “organitzar una ronda en la qual tots siguem còmplices del seu pacte amb ERC”. “Se’ns crida a reconèixer un pacte inassumible, il·legal, que trenca amb Espanya, la seva economia, que la sotmet a pujades d’impostos a la resta d’espanyols”, ha dit; a banda d’acusar el PSOE de “fabricar una nació” catalana “amb el patiment de tots els espanyols”. “Tot per preparar un nou cop, perquè quan controlin la caixa no hi haurà res que els pugui aturar”, ha sentenciat. 

Per últim, ha insistit que respecta la decisió dels seus homòlegs a la resta d’autonomies amb carnet del PP que sí que van a les reunions amb Sánchez. I ha assegurat que hi ha unitat dins del partit. “Sempre se m'intenta dividir de Feijóo i la resta de companys”, ha sentenciat.

El govern espanyol l’acusa de “tòxica” i còmplice amb la corrupció

Aquest dilluns a primera hora, un cop Ayuso ja havia comunicat la seva decisió de no anar al palau de la Moncloa, alguns ministres han respost al desafiament. El ministre Óscar López ha acusat la lideressa madrilenya d’haver convertit Madrid “en l’epicentre del fang i de la corrupció”. A parer seu, la decisió és “gravíssima”. “Representa la pitjor política perquè ha decidit convertir-la en un xoc constant”, ha manifestat.

També el ministre Óscar Puente ha estat preguntat per aquesta qüestió. El ministre de Transports ha lamentat que, a causa del “llenguatge bel·licista constant”, no li ha estranyat que Ayuso hagi decidit no assistir a la Moncloa. Ha assegurat que Pedro Sánchez “no té culpa que Ayuso visqui amb un defraudador confés”. Ha afegit que la presidenta de la Comunitat de Madrid és “una aportació tòxica a la convivència”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!