Exdiputats del PSC i Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament han creat el grup 'Pròleg', una iniciativa de diàleg cívic que té per objectiu "promoure una sortida raonada a la crisi institucional a Catalunya i Espanya per la via de la negociació" i l'increment de l'autogovern català.

Tal com informen en un manifest, el segon objectiu d'aquest grup és "contribuir a l'elaboració d'una agenda política a nivell català i espanyol que apunti al reforç dels drets socials i la reducció de les desigualtats".

Entre els signants es compten tres exdiputats de SíQueEsPot: el president del grup, Lluís Rabell, el portaveu, Joan Coscubiela, i la número dos de la llista a les catalanes, l'escriptora Gemma Lienas. Un altre dels signants d'aquest manifest és el comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona liderat per Ada Colau, Joan Subirats.

A més, a aquesta llista s'hi han afegit exdiputats socialistes com Laia Bonet i Josep Maria Vallès; l'exsecretari general del PSC i exdiputat en el Parlament i el Congrés Raimon Obiols, i el president de Federalistes de Esquerres, Joan Botella.També el firmen intel·lectuals com l'exsenadora del PSC Victoria Camps, Jordi Amat, Marga Arboix i Marina Subirats.