L'exèrcit espanyol ha advertit en un informe intern que hi haurà dues onades més de coronavirus fins a finals del 2021 i que cap vacuna garantirà un 100% de protecció, segons informa el diari ABC. 

L'informe lamenta la falta de disponibilitat de màscares FFP3 i que no hi hagi una aplicació de mòbil per poder controlar les pròximes onades. 

L'estudi ha estat elaborat per la Prefectura dels Sistemes d'Informació, Telecomunicacions i Assistència Tècnica (JCISAT) de l'Exèrcit de Terra. Comença abordant la futura immunitat al patogen i apunta que cap de les vacunes que han seguit els protocols occidentals d'assajos clínics podrà estar a punt "fins al gener-febrer del 2021".

L'informe, però, no és del tot pessimista. "El coronavirus no desapareixerà, però la immunitat adquirida pels individus contagiats, els molt possibles tractaments eficaços que es descobreixin i la futura vacuna, ha de determinar que els problemes que apareguin siguin molt menors", també indica.

L'exèrcit espanyol considera que hi ha un percentatge de casos de persones que després contagiar-se poden tornar a fer-ho per segona vegada. "Però el més probable és que, en aquests casos, els símptomes siguin molt més lleus i no de tipus pulmonar greu", indica.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món