L'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo ha qualificat de "parafeixista" la concentració celebrada aquest dilluns per donar suport a l'expresident català Artur Mas davant de la seva declaració judicial per l'organització del 9-N i s'ha referit a ell com un "presumpte caudillo que volen crear".

És més, ha lamentat que a Catalunya ja són "freqüents aquests moviments de tipus parafeixista" que es produeixen "entorn d'aquesta espècie de petits cabdills com Artur Mas o altres semblances quan hi ha requeriments judicials davant de la comissió de presumptes delictes que, d'altra banda, són evidents".

No obstant això, ha deixat clar que, encara que hi hagués al carrer "més o menys milers de persones", l'important és que "s'ha imposat l'Estat de Dret, el judici ha començat i s'està celebrant amb absoluta normalitat".

En declaracions a La Sexta, ha valorat com "un signe de normalitat democràtica" que hi hagi un judici i un tribunal capaç de dur-lo a terme per delictes presumptament comesos per membres d'un govern de Catalunya. Així, creu que "el que passi al carrer" és "un esdeveniment extern" que no influirà "sota cap concepte" en el tribunal.

"És una manera de pressionar les institucions democràtiques com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en un clima evidentment coactiu, aquesta pressió coacció crec que només pot tenir una lectura, un caràcter feixista", ha prosseguit Villarejo.

És més, creu que el que fan Mas "i els seus coreligionaris" cada vegada que els cita un tribunal és una cosa semblant al que va fer el president nord-americà Donald Trump quan va insultar la jutgessa federal que va suspendre el veto migratori.

D'aquesta manera, Villarejo, que va col·laborar amb Podemos en els inicis del partit morat, ha deixat clar que discrepa del que opina d'aquest assumpte Pablo Iglesias. Aquest va considerar la manifestació com a una cosa normal en una democràcia i va criticar que es jutgés Mas per posar les urnes.