Nova batussa a l'esquerra espanyola. Podemos ha exigit aquest dissabte la continuïtat d'Irene Montero com a ministra d'Igualtat per tornar a investir el líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. Tot i això, la líder Sumar, Yolanda Díaz, va vetar Irene Montero de les llistes electorals del passat 23 de juliol, fet que podria crear una nova polèmica a l'esquerra del PSOE. A més, Podemos també ha exigit la derogació de la llei Mordassa, apujar el salari mínim als 1.500 euros i congelar tots els contractes de lloguer durant la legislatura. 

Les demandes de Belarra

Aquestes demandes han estat subratllades per la secretaria general de Podem, Ione Belarra, en un acte d'aquest dissabte juntament amb Irene Montero i diversos càrrecs del partit. Allà, han exposat els cinc punts bàsics que demanen per a la pròxima legislatura amb l'objectiu de "garantir" un mandat de l'electorat progressista

La secretària general de Podemos també ha enumerat els seus objectius per a la legislatura, com són mesures per a abaratir el cost de la vida, ampliant la rebaixa del transport públic i fent-la permanent, unit a la limitació del preu dels aliments mitjançant un topall als marges empresarials. A més, Belarra ha instat a completar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que el PP porta bloquejant des de fa quatre anys.

Podem descarta repetir l'acord amb Sumar

Ione Belarra també ha assegurat que la seva responsabilitat és protegir l'autonomia política de la seva formació i ha advertit a Sumar que acords electorals amb les condicions del 23J "no poden tornar a repetir-se". Per això, ha anunciat que impulsarà un nou document per redefinir el full de ruta del seu partit. La secretària general de Podem, alhora, ha admès que no s'ha complert les expectatives d'ampliar la base electoral d'Unidas Podemos i competir amb el PSOE.

És més, ha remarcat amb "immens dolor" que Podemos, en la construcció de la coalició de partits entorn de Sumar, ha estat sotmès a un procés que "no es pot dir d'unitat", que és "injust" i que ha derivat en "pèrdua de vots i escons".

Rufián, a l'acte

A l'acte de Podemos, hi ha assistit el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, qui ha estat aplaudit per les persones que hi han assistit. A més, també hi havia altres dirigents, com Amanda Mayer i Carlos Sánchez Mato d'Esquerra Unida, i el coordinador de l'Aliança Verda Juantxo López de Uralde.  L'aforament del Teatre Fernando de Rojas, en el Cercle de Belles arts, amb capacitat per a 500 persones ha quedat desbordat per l'afluència de 1.000 persones entre quadres i simpatitzants de partit. Així la meitat dels assistents han seguit l'esdeveniment en una sala annexa mitjançant pantalles i també en la calla. A tots ells s'han dirigit totes dues ministres per a agrair-los de suport.