L’exmagistrat de l'Audiència Nacional Manuel García-Castelló ha interposat una demanda contra la diputada de Podemos i exministra, Ione Belarra, per dir-li "corrupte" i acusar-lo de prevaricar quan es va donar a conèixer que es jubilava. En la demanda -presentada al Tribunal Suprem  per l’aforament de la secretària general de Podemos-, García-Castellón reclama que Belarra sigui condemnada a indemnitzar-li amb 120.000 euros perquè sosté que “s’ha vulnerat flagrantment" el seu dret a l'honor per una publicació "clarament dirigida a menyscabar el seu honor de manera vexatòria". El magistrat hi sosté que l'afirmació: "Ha atemptat greument la meva persona i contra la  meva carrera professional que, com és ben sabut, ha estat en tot moment irreprotxable", segons informa Europa Press, aquest divendres.

"Avui el BOE publica la jubilació forçosa del jutge García-Castellón. Ho vam dir fa mesos i ara es confirma, aquest i altres jutges corruptes, que han prevaricat contra els qui defensem una altra idea d'Espanya, se n'aniran de rositas sense cap sanció gràcies al PSOE. Vergonya", va escriure la diputada en la xarxa social X el passat 2 de setembre. En la seva demanda,  García-Castellón qualifica de "difamació" aquestes paraules en contra seva.

Ione Belarra ja ha contestat a la demanda de l'exjutge i ha assegurat  a X que "continua la guerra bruta contra Podemos".

Un magistrat polèmic

En els darrers anys, la gestió de García-Castellón ha estat polèmica per haver investigat responsables de Podemos amb minses proves, mentre esquivava imputar als màxims dirigents del PP en els diferents casos de corrupció del partit.

A més, el magistrat ha perseguit a independentistes catalans, amb la causa de Tsunami Democràtic, que finalment l’Audiència Nacional li va fer arxivar per un error en la pròrroga de la investigació que no volia admetre, tot i el reclam de les defenses. El magistrat va intentar boicotejar la llei d'amnistia, quan s'estava negociant entre el PSOE i els grups independentistes de Junts i ERC.

“Una jubilació dolorosa”

En la demanda, García-Castellón afirma que les afirmacions de Belarra "excedeixen el llindar de protecció de la llibertat d'expressió, perquè no es limiten a una crítica legítima, sinó que constitueixen un atac directe i personal a la integritat i reputació" de la seva persona, "amb expressions que manquen d'una relació raonable amb la crítica legítima i que són desproporcionades i innecessàries per a transmetre qualsevol finalitat informativa".

"No hi ha dubte que les expressions emprades per Belarra manquen d'interès general legítim i resulten ultratjants i ofensives", insisteix, per a afegir que la protecció del dret a l'honor ha de prevaler en aquest cas sobre la llibertat d'expressió, ja que "la Constitució no reconeix un supòsit 'dret a l'insult', la qual cosa clarament queda fora de l'àmbit de protecció constitucional".

 

 La defensa de García-Castellón  assenyala que el missatge de Belarra provoca que "sigui en l'actualitat objecte de burla de nombroses persones". En aquest sentit, adjunta diversos comentaris d'usuaris que, al fil de la publicació, li titllaven de "mamarracho" i li desitjaven una "jubilació trista, llarga, dolorosa". L’exjutge ressalta que li ha ocasionat "greus perjudicis, alterant la seva tranquil·la i afable retirada vida actual, així com menyscabant la seva salut atès que totes les accions i decisions com a membre del Poder Judicial espanyol han anat encaminades a salvaguardar la imparcialitat que li és requerida per a impartir la justícia", conclou.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!