El regidor socialista a l'Ajuntament de Madrid Daniel Viondi ha estat expulsat del ple després de tocar la cara amb el palmell a l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida. Durant el debat d'una iniciativa per reanomenar l'Antic Canòdrom de Carabanchel en honor de la futbolista Jennifer Hermoso, Viondi ha carregat contra l'alcalde madrileny per no haver donat suport a la jugadora després de l'esclat del cas Rubiales. El president del ple, Borja Fanjul (PP), l'ha obligat a acabar la intervenció, i quan ha baixat del faristol, s'ha acostat al seient de l'alcalde i li ha tocat la cara tres cops, en una mena de plantofada. El gest ha provocat la indignació entre les files populars i ha dut Almeida a aixecar-se per denunciar el fet. "És vostè un violent i no li ho permetré, no em toqui la cara mai més", ha dit a Viondi, i també ha exigit a la líder socialista a l'Ajuntament, Reyes Maroto, que prengui mesures amb aquest regidor. 

"Crec que s'ha produït un fet que mai s'havia produït en aquest ple i és que un regidor en toqués un altre en to amenaçador, com m'ha tocat el senyor Viondi la cara tres vegades", ha assenyalat Almeida, que també ha recordat que el regidor socialista va amenaçar un diputat de l'Assemblea de Madrid que li "arrencaria el cap". L'episodi a què s'ha referit Almeida va succeir el 2018, quan Viondi es va encarar amb el diputat de Podem Alberto Oliver, encara que en aquella ocasió no va ocórrer al ple, sinó una vegada aixecada la sessió.

En declaracions posteriors al ple, Almeida ha explicat que Viondi se li ha apropat mentre, en to "desafiant", li deia "t'estàs equivocant". "És un acte d'intimidació i de violència física i verbal inadmissible i incompatible amb la condició de regidor a l'Ajuntament de Madrid", ha apuntat l'alcalde.

Daniel Viondi demana perdó a Almeida

El regidor socialista, que ha intentat replicar Almeida quan aquest li retreia la seva actitud i que ha estat acompanyat fora del ple, finalment ha demanat perdó a l'alcalde madrileny a través d'un missatge a Twitter. Tanmateix, no ha fet cap menció a les plantofades que li ha donat a la cara i s'ha referit a "allò que ha succeït" al final de la seva intervenció i a "l'intercanvi verbal entre ambdós". Amb tot, Viondi ha assegurat que és "un error" que lamenta "molt". 

La líder del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Reyes Maroto, ha traslladat les disculpes en nom del grup i ha remarcat el "màxim respecte" a la Cambra. Almeida ha agraït les seves paraules, però ha considerat que "no són suficients", i li ha demanat un "compromís" demanant la dimissió de Viondi o expulsant-lo del partit.