El ministeri d'Exteriors ha comunicat aquest dissabte a l'ambaixada de Palestina a Madrid que "gaudeix de tots els privilegis i les immunitats corresponents als Estats", segons han explicat fonts diplomàtiques a Efe. Es tracta de la primera comunicació del govern espanyol a aquesta l'ambaixada després del reconeixement de Palestina com a Estat per part de l'executiu el passat 28 de maig.

En concret, el Ministeri, dirigit per José Manuel Albares, ha enviat una nota verbal a l'ambaixada de l'Estat de Palestina en què indica que "gaudeix de tots els privilegis i les immunitats corresponents als Estats segons el Dret Internacional, amb especial atenció a la Convenció de Viena sobre Relacions Diplomàtiques i la Convenció de Viena sobre Relacions Consulars", han detallat les mateixes fonts.

Precisament, Albares ha mostrat públicament aquest dissabte el seu suport a la iniciativa dels Estats Units sobre un alto el foc a Gaza, defensant "un futur de pau per a Israel i Palestina". "Donem suport a l'alto el foc immediat a Gaza, l'alliberament de tots els ostatges, l'augment de l'ajuda humanitària que porti a una pau duradora a Orient Mitjà, com proposa la iniciativa del president Biden, amb suport de Qatar i Egipte", ha escrit el ministre a través de les xarxes socials.

El president dels Estats Units va anunciar divendres que Israel havia ofert a Hamàs una nova proposta d'acord per a un alto el foc durador en l'ofensiva israeliana sobre la Franja de Gaza a canvi de l'alliberament de tots els ostatges que el grup islamista palestí manté segrestats. "Després d'una intensa activitat diplomàtica, duta a terme pel meu equip, en converses amb líders d'Israel, Qatar, Egipte i altres països de l'Orient Mitjà, Israel ha ofert una nova proposta integral per a un alto el foc durador i l'alliberament de tots els ostatges", va informar en una compareixença. Per la seva part, Hamàs ha rebut "positivament" la proposta de Biden, mostrant-se disposat a tractar de manera constructiva qualsevol pla que inclogui la retirada total de les forces israelianes, el retorn dels palestins i la reconstrucció de Gaza. 

Tanmateix, l'exèrcit israelià ha continuat els seus atacs a la Franja de Gaza, mantenint l'operació a Rafah, al sud de l'enclavament. A banda, també han bombardejat un edifici a la ciutat de Gaza que, segons Israel, pertanyia a una organització que es dedicava a enviar ajudes als familiars de combatents de Hamàs morts o empresonats. Segons xifres del Ministeri de Sanitat gazià, controlat pel grup Hamàs, més de 36.300 persones han mort i 82.400 han resultat ferides des de l'escalada de violència en la guerra a l'enclavament palestí.