Una carta que anima els militars i policies a actuar en contra de l'amnistia, s'ha difós per les casernes militars. En aquesta es demana a les forces armades que "defensin la societat civil i no l'Estat". Un missatge que incendia encara més el clima al voltant de l'amnistia, però a la que l'extinent coronel Ignacio Domínguez ha tret importància en una entrevista a Catalunya Ràdio. En canvi, ha denunciat que a l'Exèrcit hi ha una conspiració de dretes, sobretot entre els retirats. "Crec que això no té importància. Aquí, el més greu és el que s'anomena dreta i a Europa extrema dreta, que està mobilitzant i crispant l'opinió pública i totes les institucions: els bisbes, els jutges, els empresaris. Només els faltaven els militars. 

🔴 Manifestació i càrregues policials a Ferraz, DIRECTE | Última hora a Madrid
 

"A aquesta carta no li dono importància, són uns bojos", ha afirmat Domínguez, qui ha afegit: "No formen part de l'estratègia de la dreta a l'Exèrcit, que la té". Preguntat per si els moviments de dreta o extrema dreta conspiren en el si de l'Exèrcit l'extinent coronel ha afirmat: "Sí, sobretot entre els retirats. Pels que estan en actiu és més perillós perquè saben que si emeten un comunicat seran sancionats". Concretament, ha apuntat: "Això no és autònom, això està dirigit des de Gènova (en referència a la seu del PP)". A més, ha expressat la seva sorpresa que els militars retirats encara no hagi fet cap comunicat conjunt per protestar contra l'amnistia. 

Davant de la pregunta sobre quina és la penetració del discurs de Vox als estaments militars, Domínguez ha afirmat que molt més elevada que en la mitjana de la societat. Situació que afirma que es replica pel que fa als votants del PP a l'Exèrcit. L'extinent ho exemplifica amb els resultats a les eleccions a les meses on només, o majoritàriament, voten militars. En aquests casos, els vots a l'espai de la dreta es dispara. 

Més denuncies del biaix ultradretà de l'exèrcit

Luis Gonzalo Segura, extinent de les Forces Armades espanyoles, també ha denunciat el corrent d'ultradreta que domina a l'Exèrcit de l'Estat espanyol. Partint de la carta, ha assenyalat: "L'Exèrcit espanyol és predominantment ultradretà. No és l'únic centre de poder ultra a Espanya, ja que les forces i cossos de seguretat de l'Estat o la Justícia també són controlades per la dreta i la ultradreta espanyoles".  A més, ha denunciat que en els darrers anys el govern de coalició del PSOE i Unides Podem no han pres les mesures necessàries per expulsar els ultradretans i ha advertit: "Les conseqüències d'aquesta mateixa inacció van ser definitives per a la caiguda de la República el segle passat, potser l'error més important comès aleshores, i pot tornar a ser-ho actualment. Que ningú en dubti".

La carta difosa per les casernes

"El poble, a qui en el seu dia vau jurar defensar per sobre de tot, espera impacient que actueu segons els dictàmens de la vostra consciència i no segons l'obediència al poder polític i el mandat d'ordres superiors" s'afirma en la massiva, que té com a títol: Carta del poble a les forces armades i forces i cossos de seguretat. En aquesta es demana "ajuda" a l'Exèrcit per rebre el seu "suport" en "l'obertura d'un període de Llibertat Constituent".  "Si us plau, socorreu-nos! Doneu-nos un senyal de suport!", conclou la carta apel·lant a la realització d'un cop d'estat com a resposta a una possible llei d'amnistia.