El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha vist obligat a retardar la seva tornada a Espanya des de Brussel·les, on aquest dilluns va participar a la reunió dels 27 líders de la Unió Europea, per una avaria a l'avió Falcon de la Força Aèria amb el qual havia de viatjar a Madrid. Segons han confirmat fonts del govern espanyol, un problema no especificat a l'avió Falcon amb el qual ha partit aquest matí rumb a Madrid ha fet que l'aeronau hagués de retornar a l'aeroport de Brussel·les uns minuts després del seu enlairament, on ha aterrat de nou.

Després de comprovar l'abast de l'avaria, de la qual no s'han ofert detalls, s'ha decidit enviar des d'Espanya un altre Falcon perquè recollís el cap de l'Executiu i al personal que l'acompanya, de manera que la seva tornada a Madrid presumiblement es demorarà fins aquesta tarda.

Sense acord, de moment

Pedro Sánchez va participar aquest dilluns en la reunió dels dirigents europeus que havia d'estudiar la renovació d'alts càrrecs en les institucions comunitàries després de les eleccions europees. La trobada va acabar sense acord i de matinada, per la qual cosa va haver de pernoctar a la capital belga en comptes de retornar a Madrid després de la cimera europea com inicialment tenia previst. De fet, l'agenda oficial del govern espanyol preveia que fos ell qui presidís la reunió del Consell de Ministres convocada a les 9:30 hores d'aquest dimarts, però no ha arribat. L'anunci ha estat modificat per Moncloa a última hora per especificar que seria la vicepresidenta primera i titular d'Hisenda, María Jesús Montero, qui l'anava a presidir. Aquest dimarts al matí, Sánchez ha tingut temps per entrevistar-se a Brussel·les amb el president d'Eslovàquia, Peter Pellegrini.

Altres incidents amb el Falcon

Fa només tres mesos, el Falcon de Sánchez va patir un incident similar i va haver de tornar a la base de Torrejón de Ardoz. El passat 27 de març, quan portava 16 minuts de vol i sobrevolava Ciudad Real, l'avió va començar a frenar i va descendir més de 6.000 metres d'altura en pocs minuts. "Total normalitat", van traslladar les fonts, que van afegir que els responsables del vol van activar el protocol previst davant d'un incident tècnic "que no va suposar cap importància" i van decidir tornar a la base, on esperava un altre avió per reprendre el viatge. El president del govern espanyol començava així un viatge per passar uns dies de descans en família, a Doñana, i gaudir de les vacances de Setmana Santa. Tanmateix, l'operació sortida de Sánchez es va retardar per l'esmentat incident tècnic.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!