Familiars dels presos polítics s'han desplaçat aquest dilluns fins a Estrasburg per denunciar el seu cas davant del Parlament Europeu. L'objectiu és internacionalitzar la situació, "remoure sensibilitats" i buscar més suports a la causa, tal com ha explicat Diana Ribas, dona de Raül Romeva.
Per aquest motiu, aquest dimarts acudiran a l'Eurocambra on faran un acte conjunt amb els familiars dels joves d'Altsasu i també amb persones del grup de suport del raper Valtonyc. Tots ells uniran forces per denunciar que a Espanya hi hagi presos polítics i per fer visible la regressió de drets i la repressió.
La delegació catalana està formada, a més de Diana Ribas, per Laura Masvidal i Anna Forn, dona i filla de Joaquim Forn; Ferran Pegueroles, fill de Carme Forcadell; Montse Bassa, germana de Dolors Bassa; Xavier Sànchez Picanyol, germà de Jordi Sànchez i Francesc Riera, cunyat d'Oriol Junqueras.
L'acte d'aquest dimarts, que porta per títol Defensant els drets fonamentals a la UE: el cas d'Espanya, està organitzat per vuit partits polítics: ERC, el PDeCAT, Podem, PNB, Bildu, BNG, Catalunya en Comú, Izquierda Unida, tots ells presents a l'Eurocambra. La jornada constarà d'una roda de premsa amb mitjans i després hi haurà un debat amb tots aquells eurodiputats que s'hi vulguin afegir.
En busca de suports internacionals
"Davant del desànim, per a nosaltres és important buscar suport internacional", ha assegurat Montse Bassa, la germana de Dolors Bassa, en declaracions als mitjans a l'arribada a l'hotel d'Estrasburg on estan allotjats els familiars. Bassa, a més, ha recordat que el fet d'internacionalitzar la causa dels presos és "molt important" per als familiars, perquè és una manera de denunciar "el cas dels nostres familiars, que estan patint de forma molt injusta, sobretot pel tema de la presó preventiva".
A més, la dona de Romeva, també ha volgut recordar que ja hi ha una plataforma de Diàleg UE-Catalunya amb "moltíssims països representants i de diferents grups polítics" que està treballant per "bastir ponts entre sensibilitats polítiques" i fer visible el cas català. Tot i això, però, ha volgut remarcar que l'objectiu de la sessió d'aquest dimarts és aconseguir un "interès clar i una mirada oberta" sobre la situació a Catalunya i trencar amb la imatge de "la conflictivitat que s'intenta fer veure des de l'Estat, amb violència i confrontació", per remarcar el "pacifisme" i les "ganes d'un poble de decidir el que vol fer" des de les vies "democràtiques".