“No és bo ser superb amb el líder del primer partit d'Espanya i ser submís amb els partits independentistes”. És la resposta que ha donat aquest dimarts el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, a la confirmació que Pedro Sánchez es reunirà pròximament amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, mentre que la reunió entre el líder de l'oposició i el president espanyol continua en l'aire.

En una entrevista aquest dimarts a la nit amb Pedro Piqueras a Informativos Telecinco, Feijóo ha recordat que Pedro Sánchez va estar molt temps dient que calia que Puigdemont es posés “a disposició de la justícia espanyola” i, en canvi, ara “sortirà d'Espanya per tenir una reunió amb una persona buscada pel Tribunal Suprem” perquè “deu a Puigdemont ser president”. El líder dels populars ha reprovat que, lluny d'això, “cap líder de la Unió Europea ha de sortir del seu país per tenir una reunió amb un pròfug de la justícia” per poder mantenir el seu govern.

El president del PP ha insistit en un dels arguments que ja va apuntar en el seu debat d'investidura i ha asseverat que si Junts no li hagués plantejat qüestions “il·legals”, no haurien estat en posicions inassolibles per assolir la investidura”.

El dia de la marmota sobre la reunió Sánchez-Feijóo

Preguntat per la reunió que continua sobre la taula que Feijóo i Pedro Sánchez mantinguin abans d'acabar l'any, el president del PP ha reiterat la seva disposició a la trobada, però ha subratllat que no està disposat a “blanquejar” el president espanyol ni a acceptar que Sánchez falti el respecte al líder de l'oposició i al primer partit de l'Estat. “Simplement, he demanat que em digui quins són els temes a parlar”, ha implorat novament, en la línia dels mateixos arguments que han defensat diferents dirigents del PP els últims dies. També ha insistit que si disposa d'un ordre del dia, gairebé “en temps real” li podria proposar els temes que el PP vol abordar i, si es posen d'acord les dues parts, veure's tan aviat com sigui possible.

El PP exigeix que es prohibeixin els homenatges i els indults a terroristes

Així mateix, Feijóo també ha avançat que el Partit Popular presentarà una iniciativa al Congrés dels Diputats amb l'objectiu de prohibir els homenatges a terroristes i la possibilitat d’indultar-los, així com evitar que condemnats per delictes de sang formin part de llistes electorals.

L'anunci arriba el mateix dia que el PSOE dona suport a la Cambra Baixa a prendre en consideració una proposició de llei impulsada per Sumar que té l’objectiu de despenalitzar els delictes contra la Corona, l’enaltiment del terrorisme, els ultratges a Espanya, a les comunitats autònomes i als seus símbols i emblemes, les injúries al govern espanyol, al CGPJ, al TC, al Tribunal Suprem, als governs autonòmics, a l’exèrcit i als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i contra els sentiments religiosos. Feijóo ha replicat a Telecinco que aquesta iniciativa és un “disbarat jurídic, moral i ètic”.

En la mateixa línia, la secretària general dels populars, Cuca Gamarra, ha criticat davant dels mitjans que Pedro Sánchez “ha assumit com a propi el full de ruta de l'independentisme i de tots aquells que volen acabar amb l'Estat”. Fonts del PP afegeixen que, amb aquest vot, el PSOE “compra l’agenda del radicalisme” i es pregunten fins a quin punt Pedro Sánchez “està disposat a confraternitzar amb Bildu malgrat que continuï portant assassins a les seves candidatures, no ajudi a aclarir tots els crims pendents i persisteixi a homenatjar etarres”.

L'amnistia pot posar Espanya “en un embolic” amb la UE

En referència a l'amnistia, Feijóo ha advertit que la llei que s'està tramitant al Congrés pot posar Espanya “en un embolic” amb la Unió Europea i situa l'Estat en una posició “semblant a Romania, on es va paralitzar l'amnistia”. Així mateix, ha destacat que “els tribunals hauran de protegir la separació de poders i la seva independència” i ha sostingut que “la teoria que el Congrés ho pot tot és molt perillosa, ja que les Corts Generals no poden prendre decisions en contra de les lleis”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!