El Partit Popular tanca la porta a l’ultimàtum de Pedro Sánchez per renovar el Consell General del Poder Judicial i a la seva proposta per eliminar competències del CGPJ caducat en matèria de nomenaments al Tribunal Suprem i als Tribunals Superiors de Justícia. “Si vol assaltar el CGPJ, tindrà el Partit Popular en contra, l’ordenament jurídic i la Constitució en contra i estic convençut que la Comissió Europea en contra”, ha afirmat Alberto Núñez Feijóo. I ha afegit: “Si el govern espanyol pretén assaltar l’Estat, li diem que això no és possible i que no compti amb nosaltres”. El líder del PP desconfia del pla del president espanyol i considera que el líder socialista “comença a ser un perill per a la independència judicial”.

 

Feijóo ha catalogat de “xantatge”, “envit”, amenaça”, “paperot” i “nova falsedat” la proposta que va plantejar ahir Pedro Sánchez i considera que, “una vegada més”, acredita que “no és fiable i menteix”. En unes breus declaracions davant de la premsa just a la sortida del ple del Congrés, el president del PP ha carregat amb duresa contra Pedro Sánchez i l’ha acusat de “mentir” triplement: “Atribuint-li una proposta al president de CGPJ que el mateix president ha desmentit, fent una proposta que el PP desconeix totalment i al comissari de Justícia de la Unió Europea perquè mai la proposta del president no ha estat comentada a la mesa de converses”.

Des del PP, aposten per “reprendre el punt de negociació on estava” i subratllen que tenien “raó” quan van demanar que la Comissió mediés entre el PP i el PSOE veient que el govern espanyol “no és fiable i menteix a tothom”. Feijóo esgrimeix que “no és acceptable que el govern espanyol vulgui envair les competències del Poder Judicial sol o en connivència amb el Poder Legislatiu” i s’ha compromès a “defensar l’Estat del govern espanyol i de Pedro Sánchez”. “Si el que va pretendre Sánchez va ser transmetre que els jutges no són independents, no mereix continuar sent president, perquè no pot dir als ciutadans que els jutges no són independents simplement perquè ell, el seu partit i la seva família tinguin problemes judicials”, ha conclòs.

El president del CGPJ avisa que la “influència” de la Moncloa en el nomenament de jutges és “inadmissible”

Just aquest matí, també s’ha pronunciat el president interí del CGPJ. Vicente Guilarte adverteix que “no és en cap cas admissible propiciar qualsevol zona d’influència del govern espanyol, sigui directament o s’emmascari a través d’un organisme o comissió interposada”. El president interí del CGPJ ha tancat la porta al pla de Sánchez al·legant que els nomenaments “han de persistir residenciats al CGPJ per imperatiu de la lògica constitucional més elemental”. Guilarte esgrimeix que “sostreure competències” al CGPJ és una “previsió inimaginable” i reclama “donar més protagonisme a la Carrera Judicial allà on resulta lògic que el tinguin, en allò que afecta l’exercici de les tasques governatives”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!