Alberto Núñez Feijóo ha activat aquest dilluns l’amenaça de combatre l’amnistia a través dels parlaments i la justícia, i ha demanat davant la Junta Directiva del PP utilitzar “tota la força” del seu partit contra un pacte entre el PSOE i l’independentisme. Davant la possibilitat que els socialistes arribin a un acord amb Junts per Catalunya sobre l’exculpació dels actors del Procés, el líder popular ha amenaçat en intentar parar-los els peus a través de la via judicial. I ja ha anunciat els primers passos que faran els populars: presentar una iniciativa a tots els parlaments possibles (Congrés, Senat, diputacions, ajuntaments i cambres autonòmiques) que facin triar els polítics entre “estar a favor de la igualtat dels espanyols o dels privilegis dels independentistes”. Un pas per intentar dividir el PSOE.

Feijóo espera que això no sigui un mer foc d’encenalls, i que d’aquesta manera es pugui tirar una patata calenta al PSOE. Per exemple, el baró socialista Emiliano García-Page ja s’ha mostrat contrari a l’amnistia. Si el PP aconsegueix fer triar el PSOE castellanomanxec entre el ‘Sí’ o el ‘No’ a una amnistia, què farà el partit? “Cap regidor, diputat i senador podrà amagar la seva opinió”, ha exclamat aquest dilluns Feijóo davant dels seus barons territorials, a la seu estatal del partit, al madrileny carrer de Génova.

 

“Farem servir tota la força del grup parlamentari més votat al Congrés, de la majoria absoluta del Senat, els governs autonòmics, municipals, i si fa falta també la via judicial, per fer saber que els espanyols no consentim els despropòsits que viurem en les pròximes setmanes”, ha manifestat. I també ha aprofitat la seva intervenció per reiterar el seu oferiment a Pedro Sánchez de deixar governar el PP i no haver de dependre d’aquesta manera dels pactes amb l’independentisme.

El PNB promet reunir-se pròximament amb Feijóo per reiterar-li el ‘No’ a la investidura

Per altra banda, el PNB ha avançat aquest dilluns que “segurament aquest dijous” el partit li reiterarà a Alberto Núñez Feijóo el seu ‘No’ a la seva investidura com a president del govern espanyol. Ho ha explicat el portaveu de la formació basca al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, que ha confirmat haver emparaulat una trobada amb la seva homòloga popular, Cuca Gamarra.

“Des del primer moment, durant la campanya i amb la nostra postura en l’anterior legislatura, el PNB ha deixat clar que no es barrejarà amb Vox”, ha reiterat Esteban en una entrevista a ETB. El portaveu de la formació basca ha assegurat que es reuniran amb el PP “per educació”. “Però no canviarem d’opinió”, ha reiterat.