Reacció immediata del Partit Popular després que Junts hagi acordat amb el PSOE blindar l'amnistia, delegar immigració a la Generalitat i publicar les balances fiscals per avalar a última hora els tres reials decrets llei del govern espanyol. "Això què és?", s'ha preguntat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una compareixença de premsa d'urgència. El cap de l'oposició ha denunciat que "és la primera vegada a la història de la democràcia espanyola que el govern espanyol ha traslladat la sobirania nacional fora de les Corts Generals, que la direcció de l'executiu no depèn de ningú que segui al Consell de Ministres i que la prerrogativa que finalitzi la legislatura no és del president". Feijóo ha lamentat que l'acció del govern espanyol hagi estat marcada "tot el dia des de Ginebra o Brussel·les", des d'on s'ha decidit "què s'aprova, com s'aprova, quan s'aprova i quant durarà aquesta legislatura".

Espanya “no mereix aquest esperpent, aquesta deshonra i aquesta humiliació”

Alberto Núñez Feijóo ha “lamentat” el que “s’ha vist” al Congrés i ha confessat que, si hagués sabut que la política consistia en el que ha viscut els últims mesos, diez i hores, no s’hi hauria dedicat. “Com la majoria dels espanyols, em sento atònit davant la situació del meu país i crec que no mereix aquest esperpent, aquesta deshonra i aquesta humiliació”, ha exclamat. “Quant serà capaç d’humiliar-se Sánchez per estar un temps més a La Moncloa? Quanta extorsió serà capaç d’aguantar per part dels seus socis?”, s'ha qüestionat.

El líder del PP ha retret al govern espanyol que “ha perdut tot el respecte als ciutadans” i “ha fet el ridícul mercadejant amb els drets de tots els espanyols” sense que se sàpiga què s’ha negociat, què “ha entregat” i “quin preu s’està pagant”. “L’única transparència i informació dels pactes del govern espanyol és la que donen els seus socis”, ha lamentat.

“Catalunya és un estat amb fronteres diferents de les d’Espanya?”

Després que Junts hagi anunciat que s’ha abstingut perquè ha aconseguit la delegació integral de les competències sobre immigració a la Generalitat, Feijóo ha respost amb dues preguntes que ha deixat en l’aire: “Catalunya és un estat amb fronteres diferents de les d’Espanya? La Generalitat tindrà la prerrogativa de dir «no» a immigrants que provinguin d’altres comunitats autònomes?”.

De l’acord entre els juntaires i el PSOE, el cap de l’oposició també ha censurat que publicar la informació de les balances fiscals és “com si estiguéssim en un regne de taifes” (les taifes eren el seguit de principats musulmans independents que van sorgir després de la caiguda dels califats musulmans hegemònics a al-Àndalus al segle XI).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!