El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest diumenge a Màlaga que en els pròxims comicis europeus "només hi ha una manera de guanyar" i és a través del Partit Popular, al mateix temps que ha carregat contra les "cessions" del PSOE, al qual ha al·ludit com el "partit oficialista". "El Partit Socialista s'ha convertit en el partit oficialista d'Espanya?", ha preguntat Feijóo després de criticar "als qui volen una expressió única, els qui censuren i pretenen retallar" la llibertat d'informació "després del que hem passat durant 40 anys".

"El vot és la resposta" el pròxim 9 de juny, ha dit durant la seva intervenció en l'acte 'La España que funciona', celebrat a Màlaga i en el qual també han participat el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno; la candidata número dos del PP al Parlament Europeu, Carmen Crespo, i l'alcalde de la ciutat, Francisco de la Torre. "Només hi ha una forma que el govern ens escolti: derrotant-lo. Només hi ha una manera de guanyar les eleccions: a través del Partit Popular. Deixem-nos d'altres qüestions; si concentrem, guanyarem", ha manifestat després de subratllar que el PP és l'"únic partit d'Estat en aquest moment".

El "nou començament" per al canvi d'Espanya

El líder dels populars ha presentat els comicis europeus com "el nou començament per al canvi d'Espanya", una oportunitat per donar resposta a la situació del país, liderat, segons ha considerat, com el "govern més feble, fragmentat i dependent" i contra el qual ha carregat també per portar anys "enfrontant als territoris i dividint als espanyols". Feijóo ha reivindicat la victòria del PP de les eleccions municipals, autonòmiques i generals de l'any passat, malgrat estar en l'oposició, i ha enaltit la figura de Juanma Moreno per aconseguir, "en tan sols un lustre", que Andalusia hagi "millorat" després de 40 anys governant el PSOE.

Reclama un pacte europeu per l'aigua

"Aquest país té remei, és el govern el que no el té", ha indicat des de la cèntrica plaça de la Constitució de Màlaga, a la qual han acudit, segons la Subdelegació del Govern, 1.500 assistents, i en la qual han estat presents altres dirigents com l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, o el coordinador general del PP, Elías Bendodo. A més de demanar que els ciutadans "actuïn, votin i decideixin" i que "es voti pensant en l'aigua que sobra en uns llocs i que falta en uns altres", Feijóo ha reclamat un pacte europeu de l'aigua i que la sequera sigui factor determinant per a obtenir fons europeus. Tot això en un discurs centrat en crítiques al govern espanyol per la seva "cessió a l'independentisme que finança la resta d'Espanya", per intentar "arraconar" als que opinen contrari, "controlar" les institucions, "limitar" la capacitat de la Justícia, la premsa i l'oposició i fins i tot buscar "la censura als mitjans de comunicació" perquè "només es pot conèixer la versió oficial".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!