El Partit Popular ha començat el nou curs polític amb el seu tradicional acte a Cerdebo-Cotobade, a Galícia, i  després d'uns dies de picabaralles amb els socialistes al voltant de la política migratòria, els populars tornen a posar el focus en l'acord entre el PSC i ERC per un nou finançament singular per Catalunya. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha tornat a assenyalar el pacte de Catalunya com un greuge insalvable per als territoris de l’Estat i l'ha qualificat de "quota separatista". Feijóo ha sigut molt dur contra Catalunya assegurant que "Espanya no acceptarà el xantatge de ningú i cap minoria imposarà com ha de viure la resta del país". El líder Popular en fa responsable al president espanyol Pedro Sánchez, a qui acusa de "no governar i mercadejar amb els diners dels espanyols".

Feijóo ha acusat el líder del PSOE d'imposar una "concepció bananera" del govern espanyol, de la llei i de les institucions. El gallec ha posat com a exemple, que amb el PP a l'executiu, les forces i cossos de seguretat de l'Estat no se sotmetrien "a cap ridícul de fugues televisades per un interès del govern", en una al·lusió sense citar a la no detenció de Puigdemont a Catalunya. Els populars asseguren que faran valdre el seu poder autonòmic, on governen 11 de les 16 comunitats, com a mur de contenció a les "cessions" i "humiliacions" del govern de Pedro Sánchez. En aquest acte d'inici de curs, el president popular estava acompanyat pels presidents autonòmics del País Valencià i Castella i Lleó, juntament amb l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no ha intervingut durant els parlaments.

Divendres vinent, Feijóo reunirà els seus presidents autonòmics per visualitzar un “front comú” contra el pacte entre el PSC i ERC, després que tots ells signessin un manifest amb l’únic consens de l’oposició a la millora de l’autogovern dels catalans. Feijóo també és conscient de les discrepàncies que aquesta matèria està provocant dins el PSOE, on cada dia que passa surten més veus contràries, i assegura que el nou marc de finançament català implica per Sánchez governar contra les poques comunitats on encara manen els socialistes

Feijóo insta Sánchez a seure per parlar de la immigració irregular

El líder popular també ha tornat a reobrir la polèmica dels darrers dies amb el govern espanyol al voltant de la immigració a Espanya. Feijóo, va acusar Sánchez, a través de X, de promoure un "efecte crida", i en aquesta ocasió ha qualificat la gira del president per Àfrica de ser un "show". El president del PP ha parlat d'una "crisi sense precedents" amb la immigració irregular i ha citat a Sánchez a "seure d'una vegada amb el primer partit d'Espanya per parlar d'immigració".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!