El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha comparat Vox amb l'independentisme i ha acusat la formació de "fer un xantatge a la nació", després que els d'extrema dreta anunciessin fa dos dies la ruptura amb els populars a les autonomies en rebuig al pacte del PP amb el govern espanyol per repartir 347 menors immigrants arribats a les Canàries a les diverses comunitats. El cap de l'oposició al Congrés s'ha volgut desmarcar de la formació d'ultradreta i ha defensat que els populars es dediquen a "les coses serioses de la gent", i no a fer "espectacles" anteposant "l'interès particular a l'interès general". "Allà qui vulgui muntar espectacles d'immaduresa com els de Sumar o Podemos", ha dit en l'acte de clausura del Congrés Provincial Extraordinari del PP d'Ourense.

Feijóo avisa que el PP "no se sotmet a les amenaces"

El líder del PP ha insistit que els populars tenen "principis" i per això no se sotmeten "a les amenaces de ningú, costi el que costi". "Els espanyols poden estar segurs que defensarem els nostres principis. No se subhastaran, com va fer aquest govern per ser investit, ni se sotmetran a l'amenaça de ningú. Això són uns principis, estimats amics, la resta és pura conveniència", ha afirmat el popular. En aquest sentit, Feijóo ha avisat en cap cas "renunciaran a la solidaritat que fa a Espanya ser el que és", tot defensat el posicionament del PP davant el repartiment de menors immigrants. "No mirem cap a un altre costat quan hi ha problemes", ha respost a Vox. 

"Nosaltres no ens equivocarem d'adversaris"

Feijóo ha assenyalat que els d'Abascal s'ha confós d'enemic plantejant un "xantatge" als populars, i ha insistit que ells no cometran el mateix error i seguiran fent oposició a l'executiu espanyol. "Nosaltres no ens equivocarem d'adversaris ni de prioritats", ha dit carregant contra els d'extrema dreta. "Els nostres adversaris continuen sent la paràlisi i el deteriorament del govern de Pedro Sánchez i de les institucions que ocupen. Les nostres prioritats continuen sent els espanyols i res més", ha etzibat. 

Feijóo obre les portes de la formació als votants desencantats de Vox

Durant el parlament, el líder del Partit Popular ha dedicat unes paraules als qui se senten "decebuts" per la situació, inclosos els votants del PSOE i també els que no comparteixen "la deriva dels dirigents de Vox". Segons ell, al PP hi caben totes aquestes persones perquè és "la casa dels demòcrates" i dels que prenen "seriosament" el país. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!