El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha confirmat aquest dijous al sotssecretari de Cultura i Societat del partit, Borja Sémper, com a portaveu del PP arreu de l'Estat. També ha proposat a quatre dones com a sotssecretàries del partit per a aquesta nova etapa d'oposició a l'executiu de Pedro Sánchez. Sémper és el diputat popular que es va expressar en euskera durant el ple en el qual es va tramitar la reforma del reglament del Congrés per permetre l'ús del català, castellà i euskera. 

Alhora, les madrilenyes Paloma Martín i Noelia Núñez, pròximes a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, seran sotssecretària de Desenvolupament Sostenible i sotssecretària de Mobilització i Repte Digital, respectivament. Així mateix, la castellanolleonesa Ester Muñoz ocuparà la Sotssecretària de Sanitat i Educació i l'aragonesa Ana Alós s'encarregarà d'Igualtat i Conciliació.

Aquestes quatre incorporacions completaran un comitè de direcció de 16 persones (10 dones i 6 homes) en el qual el president del PP reemplaça als sotssecretaris que han assumit responsabilitats al Congrés i al Senat, i crea "noves àrees per a adaptar el partit a la realitat social del nostre país", segons ha informat el PP. El mateix Feijóo ja va dir el diumenge que la seva idea era comptar en aquesta nova etapa amb un equip "ampliat", "rejovenit" --dos dels nous fitxatges tenen menys de 40 anys-- i amb "noves idees i enfocaments" per a aquesta legislatura, en la qual el PP s'encarregarà de controlar i fiscalitzar a l'executiu de PSOE i Sumar.

Feijóo confirma González Pons, Juan Bravo i relleva a Navarro i Rollán

Per la seva banda, el líder del PP manté en els seus llocs a Esteban González Pons, sotssecretari d'Institucional; Juan Bravo, sotssecretari d'Economia, i el portaveu, Borja Sémper, com a sotssecretari de Cultura i Societat Oberta. Carmen Navarro, que ocupava la Sotssecretaria d'Estudis, surt del comitè de direcció del PP per centrar-se en la Mesa del Congrés com a secretària quarta. També deixa el seu càrrec Pedro Rollán, president del Senat, les funcions del qual assumeix Elías Bendodo en la seva sotssecretària de Política Autonòmica i Municipal i Anàlisi Electoral. Tot plegat se suma a les incorporacions de Miguel Tellado com portaveu parlamentari al Congrés, la de Carmen Fúnez com a sotssecretària d'Organització del PP i la d'Alicia García, que serà la nova portaveu del Grup Popular al Senat.

Les incorporacions

L'àrea de Desenvolupament sostenible, que dirigirà Paloma Martín (1970), inclourà competències en matèria de medi ambient, energia i habitatge, entre altres, amb l'objectiu de millorar la resposta del PP als desafiaments vinculats al canvi climàtic, l'economia verda i el desenvolupament urbanístic responsable. També coordinarà les polítiques vinculades a l'agricultura, la ramaderia i la pesca. El PP ha assegurat que Martín, amb àmplia experiència en gestió pública i amb feines en el sector privat, "coneix molt bé aquestes matèries, ja que ha estat consellera de Medi Ambient, Habitatge i Agricultura de la Comunitat de Madrid". En l'actualitat és senadora.

A més, Feijóo ha optat per crear una àrea específica de Sanitat i Educació per reforçar el seu compromís amb les polítiques públiques, segons el partit. Ester Muñoz (1985), la nova responsable d'aquesta Sotssecretaria, té experiència de gestió (va ser delegada de la Junta de Castella i Lleó a la seva ciutat natal, Lleó), i té experiència parlamentària com a diputada. A més, va ser senadora entre 2016 i 2019. És llicenciada en Dret, amb un màster de postgrau bilingüe en dret internacional.

El PP ha explicat també que la Sotssecretaria d'Igualtat i conciliació continuarà "aprofundint en l'equiparació efectiva entre homes i dones, per posar el focus també en el problema de la conciliació tant de pares i mares amb fills, com de fills amb pares i mares amb necessitats pròpies de l'edat o d'alguna patologia o discapacitat". Aquest departament portarà també serveis socials i inclusió.

El partit ha destacat l'experiència d'Ana Alós (1969), qui ha desenvolupat part de la seva trajectòria professional vinculada a aquesta matèria. A més, va treballar com a economista en la seva pròpia empresa durant més de 12 anys. Diputada i exsenadora, alcaldessa d'Osca entre 2011 i 2015, és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Saragossa i té un màster en Administració i Direcció d'Empreses per iCADE.