El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha convocat d'urgència el Comitè de Direcció del partit aquest diumenge perquè valori la resposta a les últimes informacions sobre la investigació del cas Koldo, que han revelat que Ábalos va informar Pedro Sánchez en un missatge de text de la visita de la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez a Espanya. Segons ha informat el PP a través d'un comunicat, la reunió se celebrarà aquest diumenge 13 d'octubre a les 11 hores a la seu nacional del partit "de manera extraordinària i a causa de la gravetat de la situació" i també perquè ja estaven convocades reunions amb els agents socials i econòmics en els primers dies de la setmana vinent. El Comitè de Direcció del PP sol celebrar-se els dilluns, però l'agenda d'aquesta setmana impedia fer la reunió i obligava a ajornar-la fins a la setmana següent. Està previst que després de la reunió del Comitè de Direcció , la secretària general del partit, Cuca Gamarra, ofereixi una roda de premsa.

🟡 Tensió al Palau Reial: Feijóo assetja Sánchez per Ábalos i el president li diu “Torquemada”
 

En el comunicat, el PP enumera algunes de les qüestions que l'han portat a convocar el Comitè de Direcció, com les "mentides flagrants del president del govern espanyol sobre l'arribada a Espanya d'una vicepresidenta de Maduro que negociava la compravenda de lingots d'or amb l'entorn més proper del secretari d'Organització dels socialistes". El PP parla també d'"empresaris portant bosses de diners a la seu del PSOE", "diners públics que paga l'acompanyament d'una tal 'Jessica' a l'home fort del PSOE", o de "comissionistes que regalen xalets al ministre de Transport i paguen el pis a la seva parella". A més, es refereix a guàrdies civils "comprats pel porter d'un prostíbul ascendit a principal assessor d'un dels ministeris amb més pressupost del govern d'Espanya". Cita també la presidenta del Congrés, Francina Armengol, "la confiança de la qual amb els líders de la trama era tal que tenien permís per referir-se a ella com a 'carinyo'" i a expresidents autonòmics "que avui són autoritats de l'Estat enviant a persones ara empresonades el telèfon dels seus consellers de Sanitat perquè fessin pagaments a una trama corrupta".

La tensió pel cas Koldo marca la celebració del 12-O

Les revelacions de l'últim informe de la Guàrdia Civil sobre la investigació del cas Koldo, que estrenyen el cèrcol contra l'exministre José Luis Ábalos, que podrien ser imputats en els pròxims dies, ha sacsejat el govern de Sánchez. Des de la Moncloa han defensat que no estan preocupats per l'esdevenir d'aquest cas de corrupció, però el PP ha apujat el to. Feijóo ha denunciat aquest diumenge que Sánchez no hauria de ser present a la recepció al Palau Reial amb motiu del 12 d'octubre i que hauria d'estar donant explicacions. "Mai una trama de corrupció no havia estat tan a prop de Moncloa", ha assegurat, i ha afirmat que Ábalos és el "tallafoc" de Sánchez. El president socialista, per la seva part, ha defensat l'actuació del seu partit, en haver actuat amb "transparència i rapidesa" en expulsar Ábalos en el seu moment, i en aquest sentit ha anunciat que impulsarà canvis en el PSOE.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!