El Partit Popular continua posant el dit a la nafra, amb equidistància, en el conflicte que s’ha desencadenat entre el govern espanyol i Javier Milei després que el president argentí acusés de “corrupta” Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, considera que “el que ha fet Milei és només una mostra del que el govern espanyol fa cada dia contra tothom que no pensa igual que ells”. Pel líder dels populars, la Moncloa i Milei comparteixen la responsabilitat d’una “escalada verbal” que “no condueix enlloc” i que a ell no el representa “en cap cas”. “Ni el govern de Sánchez, que va començar insinuant consum de substàncies al president de la república argentina, ni el senyor Milei, que va continuar dient «corrupta» a la dona del president del govern d’Espanya, estan en l’espai de moderació que jo reivindico per a la política”, ha afirmat durant la presentació del programa electoral del PP per a les eleccions europees. “Crec en l’ètica, en la moderació, en el diàleg serè, però en el que estem veient les darreres setmanes no crec ni creuré mai”, ha reblat.

 

Alberto Núñez Feijóo ha reprovat una “sobreactuació impròpia” de la Moncloa, ha criticat que l’executiu pretengui convèncer la ciutadania que “Sánchez és l’Estat” i ha etzibat al president espanyol que “no està per donar lliçons de diplomàcia, tenint en compte que el seu govern va començar tot això fent exactament el mateix que avui denuncia”. “No acceptaré les lliçons d’aquest govern”, ha afegit Feijóo, abans de considerar que és “lamentable” que “els interessos de 48 milions d’espanyols i 46 milions d’argentins estiguin segrestats per una manera de fer política”. “Crec que a aquest govern se’l pot criticar i demanar-li totes les explicacions que ha de donar amb altres maneres i d’una altra manera”, ha conclòs.

El to i el contingut de les paraules de Feijóo segueix la línia del que aquest matí ha expressat Esteban González Pons, el vicesecretari institucional del partit, en una entrevista a Cope: “En el seu primer viatge a Espanya, el president electe de l’Argentina no pot o no ha de venir sense saludar el Rei, el govern espanyol i les Corts Generals, entrar en un acte polític d’un partit i remoure la política nacional espanyola”. Tanmateix, ha afegit un dard a la reacció de la Moncloa: “Amb tots els meus respectes, la dona de Pedro Sánchez no és un assumpte d’Estat”.

Sánchez respon a Milei apuntant al PP: “Defensar les institucions no entén d’excepcions”

Gairebé al mateix temps del discurs de Feijóo, Pedro Sánchez també hi ha dit la seva: “Entre governs, l’afecte és lliure, però el respecte és irrenunciable”. El president del govern espanyol ha alertat del “risc que representa la internacional ultradretana” i, a quatre dies que arrenqui la campanya de les eleccions europees, ha redirigit l’ofensiva contra el PP: “Defensar les institucions espanyoles de les difamacions que puguin fer altres mandataris no entén de ‘peròs’, més enllà de la ideologia hi ha l’educació”, ha asseverat.

L’Argentina descarta demanar perdó: “Les agressions han estat del govern de Sánchez”

Pel seu costat, aquest matí el govern argentí ha defugit tant sí com no de disculpar-se per les paraules de Milei. “Les agressions han estat del govern de Sánchez, no correspon cap disculpa”, ha assegurat el ministre de l’Interior argentí, Guillermo Francos, al canal de notícies TN. “No sé per què hi ha tanta ofensa, han aixecat el tema innecessàriament i espero que el superin aviat, el president Milei no farà cap comentari sobre això en cap sentit”, ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!