El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha pronunciat aquest dijous per primera vegada sobre l’agrupació d’electors Se Acabó la Fiesta que lidera el sevillà Luis ‘Alvise’ Pérez. Feijóo ho ha fet en el marc d’una entrevista per al podcast WorldCast, a càrrec de l’influencer, emprenedor i conegut creador dels ‘pollofres’ (gofres en forma de fal·lus que es venien en uns establiments coneguts com La Polleria), Pedro Buerbaum.  Amb la voluntat d’acostar-se al públic més jove que té els seus referents en el món de les xarxes socials més que en els mitjans tradicionals, Feijóo s’ha adaptat al format podcast i s’ha posat a les mans del controvertit influencer.

 

 

Al llarg de l’entrevista, Feijóo ha opinat que Alvise va beneficiar-se d’un “vot protesta” i ha culpabilitzat el govern de Pedro Sánchez de la irrupció d’aquesta força al Parlament Europeu, un fet que “li preocupa” perquè “la política no és això”. Per l’espai de Pedro Buerbaum també hi ha passat Santiago Abascal de Vox i el mateix Alvise que Feijóo ha criticat. Les declaracions que ha fet aquest dijous han estat les primeres sobre el jove sevillà, que en les darreres eleccions del 9-J va aconseguir 800.000 vots. Alvise va aconseguir situar-se al mateix nivell que Sumar i la coalició Ara Repúbliques d’ERC i Bildu.

Fiejóo considera populista el govern de Sánchez

El líder del PP ha volgut estendre’s en l’anàlisi sobre el fenomen de Se Acabó la Fiesta. Feijóo ha dit que quan a Espanya “hi ha un govern populista” com el de Sánchez “automàticament es produeixen aquest tipus de moviments en xarxes” que, segons ha afegit, no tenen estructura ni programa electoral. Precisament, ha considerat que per això mateix resulta “complicat” confiar “la gestió de les coses públiques” a aquest tipus de moviments. “Si tens 82 hospitals que depenen de tu, més de 1.500 centres de salut, convé tenir gent que ho sàpiga fer, no?”, ha remarcat.

Feijóo responsabilitza Sánchez de l’entrada d’Alvise a l’Eurocambra. “Jo crec que això és un producte d’un govern populista a Espanya i em preocupa. Em preocupa perquè, segons la meva opinió, la política no és això. La política és preparar-se, és formar-se, és tenir coneixements, és tenir interès per la gestió de les coses públiques, és estimar el teu país i tenir un projecte per a la gent comuna”, ha manifestat.

El líder popular també ha considerat que l’èxit d’Alvise és culpa dels independentistes, “uns senyors que no creuen en Espanya” i que avui “són els que tenen la clau de la governabilitat” del país. Tot i reconèixer el fet que Alvise hagi aconseguit 800.000 vots, ha dit que no el segueix perquè a ell el què li interessa són els projectes polítics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!