El Partit Popular continua assenyalat a la Moncloa arran del conflicte diplomàtic entre el govern espanyol i Javier Milei després que el president argentí acusés de “corrupta” la dona de Pedro Sánchez. Alberto Núñez Feijóo ha anat un pas més enllà i ha demanat al president espanyol que és “imperatiu” que “cessi” José Manuel Albares, el ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, per haver “posat els interessos d’Espanya al servei dels interessos del Partit Socialista”. Ara bé, la seva frase no ha estat del tot rodona. En un lapsus al més pur estil de Rajoy, ha dit que Albares ha posat els interessos d’Espanya “per sobre” dels interessos dels socialistes, cosa que ha aixecat les rialles i els aplaudiments de la bancada del govern espanyol i del PSOE.

🔴 Pedro Sánchez compareix al Congrés dels Diputats, DIRECTE

 

 

Durant la seva intervenció, Feijóo també ha demanat a Sánchez que li doni “una sola raó perquè Espanya retiri l’ambaixador en Argentina, però no l’ambaixador a Rússia” després de la invasió d’Ucraïna i li ha reclamat que Óscar Puente, el ministre de Transport, “no hauria d’agitar conflictes amb tothom”. “Estalviï’s els numerets, per donar-nos lliçons de diplomàcia, abans hauria de mirar-se al mirall i per combatre la violència política, abans hauria de rentar la boca algun dels seus ministres”, li ha recriminat.

I, en la línia del que va verbalitzar ell mateix el dilluns, Feijóo ha lamentat que va ser Sánchez “solet” qui “va començar el conflicte amb Argentina” i ha fet servir la ironia per reprovar una “edificant discussió entre dos presidents de nacions germanes”. Així mateix, ha volgut deixar algunes preguntes a l’aire: “Què havia de passar després que el seu govern acusés el senyor Milei de consum de drogues i tràfic d’òrgans? Per què referir-se a la seva dona posa en risc la democràcia, però que el president de Mèxic ataqui el Rei no? Per què es planteja trencar relacions amb Argentina per això, però no amb Puigdemont quan diu que tota la Justícia espanyola és corrupta?”.

“No aprofiti les morts israelianes i palestines per separar els espanyols en bons i dolents”

El líder del PP també s’ha posicionat sobre l’anunci que ha fet Sánchez que Espanya reconeixerà l’Estat de Palestina el pròxim dimarts 28 de maig. Feijóo ha retret al president espanyol que no “li interessa parlar de Palestina per principis”, sinó per “parlar d’una altra cosa que no sigui la trama del PSOE” i perquè, d’aquesta manera, “pot dividir els espanyols i sortir beneficiat d’això”. “Li exigeixo que no aprofiti la situació de les morts israelianes i palestines per separar espanyols en bons i dolents”, li ha etzibat.

Feijóo també ha aprofitat per criticar la gira europea que va fer Sánchez per promocionar el reconeixement de Palestina, que el va portar a reunir-se amb els seus homòlegs d’Irlanda, Noruega, Portugal i Bèlgica. “Després de molt soroll mediàtic i un munt d’emissions de CO₂ del seu Falcon, no ha aconseguit consens, ni tan sols una majoria de països de la Unió Europea”, ha sostingut. El president del PP ha reclamat prioritzar les “vides humanes”, “alliberar els ostatges”, aconseguir un “alto el foc” i garantir “l’ajuda humanitària” perquè “no s’agreugi l’escalada”. Feijóo ha apostat per una “solució de pau i convivència duradora” i la solució de “dos estats democràtics”, així com per “alliberar Palestina de Hamàs”.

“No vagi de víctima, perquè no ho és”

D’altra banda, Alberto Núñez Feijóo no ha quedat convençut amb les poques explicacions de Pedro Sánchez al voltant del suposat cas de tràfic d’influències de la dona. “No vagi de víctima perquè no ho és, vagi de president, doni les explicacions clares que li exigeix el seu càrrec”, li ha demanat.  A més, el líder del PP ha preguntat a Sánchez si sabia que la seva dona recomanava empreses contractistes del seu govern, cosa que “no és ètic ni és estètic”. També ha exhibit les portades de diferents mitjans internacionals arran de la carta que va publicar Sánchez: “Aquestes són les portades de les quals ens avergonyim tots els espanyols, aquesta és la imatge que vostè exporta d’Espanya, això ho va aconseguir solet”, ha censurat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!