Reclamar novament la dimissió de Pedro Sánchez ha estat la reacció del Partit Popular a la decisió de l’Audiència Nacional de demanar el Tribunal Suprem que investigui José Luis Ábalos pel seu “paper principal” al cas Koldo. Una dimissió que, en paraules d’Alberto Núñez Feijóo, és “fundada, raonada, motivada i ponderada”. De moment, els populars no van més enllà de les declaracions i es limiten a mantenir la seva ofensiva dialèctica contra el president del govern espanyol. En una compareixença d’urgència des del Congrés, el líder del PP ha considerat que Pedro Sánchez és el “número u de la trama corrupta”, ha sostingut que és “impossible que succeís sense el seu coneixement”, ha disparat contra una “trama que estava arrelada al més profund de la Moncloa”, ha denunciat la “situació de putrefacció” de la presidència del govern espanyol i ha censurat la “covardia” dels socialistes per “viure en una muntanya de corrupció”. És la segona vegada en una setmana que Feijóo demana la dimissió de Sánchez per la corrupció: “Marxi ja. Ja no és heroica la seva resistència i la seva dimissió és de llibre”, li va etzibar el dimecres passat durant la sessió de control.

 

Alberto Núñez Feijóo ha utilitzat l’exposició raonada que el jutge de l’Audiència Nacional ha enviat al Suprem per arremetre contra Pedro Sánchez. Ismael Moreno considera que hi ha indicis “fundats i seriosos” que José Luis Ábalos “formés part d’una organització criminal” i el líder del PP ha criticat que el “número dos de Sánchez” podria “formar part d’una organització criminal”. “És impossible que tot això succeís sense coneixement de l’u, del senyor Sánchez”, ha esgrimit. “Sense Ábalos, no existiria Sánchez”, ha reblat. I ha apuntat que el president espanyol és “l’únic polític” de l’estat espanyol que “té nom en clau en una clau corrupta”, en al·lusió al fet que Víctor de Aldama es referia a ell com «el 1», i “l’únic polític” de l’estat espanyol la parella del qual “ha utilitzat dependències oficials per fer negocis privats objecte d’investigacions judicials”.

Des del PP, lamenten que Sánchez s’estigui “amagant”, estigui deixant “mil interrogants i zero respostes” i no estigui donant “explicacions sobre la trama que estava arrelada al més profund de la Moncloa i del seu partit”. “El que estem vivint que afecta directament el president del govern espanyol mai de la vida ho havíem viscut en 46 anys de democràcia i, per molta informació que hagués sortit en els últims dies o setmanes o per la que queda per sortir, no podem acostumar a viure’ns aquesta situació de putrefacció de la presidència del govern espanyol”, ha conclòs.

“Quantes vegades es va veure amb Víctor de Aldama?”

Després que Pedro Sánchez no hagi aclarit en una roda de premsa des de Portugal si ha tingut alguna vegada contactes amb Víctor de Aldama (l’aconseguidor de la trama Koldo i actualment a la presó pel cas dels hidrocarburs), Alberto Núñez Feijóo li ha llançat una sèrie de preguntes. “Quantes vegades es va veure Sánchez amb Aldama? De què van parlar? Van acordar alguna cosa?”, ha plantejat. I ha llançat interrogants en l’aire sobre José Luis Ábalos: “Per què va cessar Sánchez el seu número dos al partit i al govern espanyol? Per què, sabent tot el que havia fet el número dos, va tornar a incloure’l a les llistes electorals per aforar-lo?”.

Tanmateix, aquestes són preguntes que el president del govern espanyol encara no haurà de contestar en la comissió d’investigació del Senat. El PP fa mesos que el va incloure en el llistat de compareixences, però continua postergant la cita. “Des de fa molt temps, hem dit que compareixerà al Senat quan tinguem tota la informació judicial disponible o tota aquella que considerem suficient per fer totes les preguntes que li estem fent des de fa mesos”, ha reiterat Feijóo. “Avui tenim més informació per fer el llistat de preguntes, però, qui sap, potser d’aquí a uns dies o unes setmanes tenim més informació”, ha reblat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!