Després de la ruptura entre PP i Vox a les autonomies, Alberto Núñez Feijóo té les mans lliures per temptejar altres formacions al Congrés dels Diputats, especialment Junts per Catalunya i PNB? És la pregunta que se li ha fet aquest dijous al líder dels populars. I, en la seva resposta, ha estat caut respecte de quina pot ser la seva futura política d’aliances, però sí que ha destacat les coincidències que té el seu partit amb aquestes dues formacions. “Si coincidim en alguna proposta amb algú, no tenim inconvenient en apropar postures i pactar; podem votar al Congrés de forma coincident, ja ha passat altres vegades”, ha dit. Ha destacat que les tres formacions “ja coincideixen en alguns aspectes de matèria econòmica, industrial i energètica”, cosa que aplana l’entesa entre PP, Junts i PNB en algunes qüestions. “Si algú vol ser líder i alternativa, ha de convèncer per després vèncer a les urnes, perquè el canvi de govern a Espanya és el nostre objectiu”, malgrat sentenciar que els populars no estan d’acord amb la llei d’amnistia perquè “és una cacicada i trenca la igualtat” entre ciutadans.

En una entrevista a la cadena COPE, també s'ha preguntat el líder del PP per la situació política a Catalunya. Ha opinat que Esquerra Republicana vol aconseguir un pacte amb el PSC que acabi amb la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat, perquè republicans i socialistes volen conformar una “coalició independentista”. Ara bé, ha deixat clar que “pot passar qualsevol cosa” quan en l’equació hi ha “un partit que és assembleari” que ara mateix “té dues ànimes”. En el marc de les seves crítiques al president del govern espanyol, ha afirmat que “l’objectiu de Pedro Sánchez és governar amb els independentistes”.

El líder del PP també ha abordat la qüestió del ‘pla de regeneració democràtica’ que aquest dimecres Pedro Sánchez va presentar al Congrés dels Diputats. A parer del líder de l’oposició, el president del govern "encarna la degeneració democràtica". Ha acusat el líder socialista de voler legislar "a cop de citacions judicials", poques hores abans que la seva esposa, Begoña Gómez, sigui citada a declarar com a investigada per un delicte de suposada corrupció i tràfic d’influències.

 

El pla inconcret de ‘regeneració democràtica’ de Sánchez

Pedro Sánchez va presentar aquest dimecres les línies mestres del pla de regeneració democràtica que pretén impulsar a Espanya. Però va decebre. Les seves propostes no només van comptar amb les previsibles crítiques del PP, que va acusar el president del govern espanyol de tenir aspiracions totalitàries.

La proposta del líder socialista també va comptar amb el rebuig dels seus socis habituals a la cambra baixa, per insuficient. Van mostrar escepticisme Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Bildu, PNB, BNG i Podemos. Sánchez va rebre fins i tot crítiques per part de Sumar, el soci de govern del PSOE.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!