Alberto Núñez Feijóo ha esclatat aquest dimarts contra el pla ‘anti-fang’ presentat el passat dimarts per la Moncloa: “No es veia una cosa així des de Franco”. Així s’ha pronunciat el líder del PP durant la sessió de control al govern espanyol, en el seu cara a cara amb Pedro Sánchez. El líder dels populars ha acusat el seu homòleg socialista de “censurar i perseguir qui gosa criticar-lo” i de començar el curs polític “amb una ofensiva contra jutges i periodistes”. Més que un pla d’acció democràtica, Feijóo ha opinat que és un “pla de censura”. “Ha passat de tenir problemes amb la veritat a tenir problemes amb qui l’explica”, ha sentenciat.

 

Feijóo, en la sessió de control d’aquest dimecres, ha assegurat que Sánchez “no té ni socis estables ni pressupostos assegurats”, després de l'avís rebut aquest dimarts per part de Junts per Catalunya: tombar una proposta per regular els lloguers. Però el president de l’executiu espanyol ha dit en la seva resposta que ell presideix un “govern de diàleg i acord”. No ha entrat al fons de la qüestió de la seva feblesa parlamentària. I, més tard, en una resposta a Gabriel Rufián sobre el futur de la legislatura, ha assegurat que pretén esgotar-la; malgrat les dificultats del PSOE de tirar endavant iniciatives al Congrés dels Diputats.

De forma impostada o no, Pedro Sánchez ha substituït la seva cara de pocs amics per la d’un somriure de confiança. Dimarts al vespre el president del govern espanyol era pràcticament l’últim a abandonar el Congrés. Ho feia amb el rostre desencaixat després de rebre l’enèsima plantofada per part de Junts per Catalunya. Aquest dimecres ha entrat a l’hemicicle de la carrera de San Jerónimo amb un somriure d’orella a orella, conversant distesament amb la vicepresidenta María Jesús Montero.

El nou avís de Junts al PSOE

Aquest dimarts, Junts li va clavar un nou revés a Pedro Sánchez. Malgrat que la formació independentista havia anunciat que s’abstindria en aquesta votació, finalment hi va votar en contra. La decisió, presa a última hora i sense avisar, va indignar Sumar (el grup que proposava la iniciativa) i també els sindicats per l’habitatge.

Aquest dimecres al matí, Míriam Nogueras ha excusat la decisió del seu grup parlamentari argumentant que, en cas d’haver mantingut l’abstenció, s’hauria facilitat la tramitació de la llei. "Junts no canvia d'opinió", ha assenyalat la líder de la formació independentista a Madrid en una entrevista a RAC1. Ha argumentat que el seu partit no donarà via lliure a propostes "que no solucionen el problema sinó que l'agreugen" i ha recordat al govern espanyol que pot tornar a presentar una proposta sobre aquesta qüestió. "Hem de seure a parlar", ha afegit assegurant que Junts hi està disposat i que és "urgent" regular els lloguers. "El que no poden és imposar polítiques que no funcionen; s’ha de deixar de fer demagògia", ha sentenciat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!