Missatge clar d’Alberto Núñez Feijóo per a Junts per Catalunya i el PNB davant de l’ofensiva judicial que assetja Pedro Sánchez. El líder del PP ha instat aquest dijous aquestes dues formacions a apartar-se del president del govern espanyol. Els ha demanat “coherència”, en referència a l’any 2018, quan els nacionalistes bascos i el PDeCat van votar a favor de la moció de censura del líder socialista contra Mariano Rajoy, a conseqüència de la sentència del cas Gürtel. “Com que el govern està en minoria, la responsabilitat també s’estén als socis del Consell de Ministres i del Congrés; caldrà veure qui continua al costat del govern enfangant la política espanyola”, ha manifestat el cap de l’oposició en una roda de premsa a Brussel·les, després d’una reunió del Partit Popular Europeu.

 

Feijóo ha instat aquestes dues formacions a “revisar la seva posició”, i els ha recordat que “a vegades els canvis en els països són inevitables; i aquest és el cas d’Espanya”. Cal tenir sempre en compte que l’aliança del PSOE amb el PNB és més forta que la que pugui tenir l’executiu de Pedro Sánchez amb Junts. Perquè es tracta d’una relació de connivència: els jeltzales governen Euskadi en coalició amb els socialistes, cosa que facilita l’entesa a Madrid entre les dues formacions perquè els nacionalistes bascos mantinguin el PSOE al poder.

El suport de Junts al PP, una “fantasia” a hores d’ara

Malgrat tot, Jordi Turull ja va advertir aquest dimarts que és “fantasia” imaginar que Junts doni suport ara mateix a una moció de censura contra Pedro Sánchez, en la qual Alberto Núñez Feijóo hauria de sortir investit cap de l’executiu espanyol també amb els vots de Vox. El secretari general dels independentistes, malgrat tot, també va reiterar que el president socialista s’equivoca si es pensa que els seus vots es poden donar per descomptats. “Això no vol dir que els nostres vots estiguin al servei d’algú altre", va sentenciar.

Feijóo denuncia el “deteriorament” de la democràcia espanyola

Feijóo ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda amb els seus companys de família política a Europa. Durant la trobada entre populars, el cap de l’oposició espanyola ha denunciat el “deteriorament” de la democràcia del seu país. "Els col·legues europeus han mostrat la seva preocupació per la situació judicial del govern espanyol i també de l'entorn del president", ha revelat en la posterior compareixença davant dels mitjans de comunicació.

Feijóo ha explicat que a Europa ja "coneixen" els casos de presumpta corrupció que afecten l'executiu de Sánchez i ha lamentat "profundament que Espanya sigui protagonista en els principals mitjans internacionals per aquesta situació d'urgència vital en la qual es mou la política i la situació institucional d'Espanya".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!