Alberto Núñez Feijóo ha reclamat aquest dilluns a Pedro Sánchez que dimiteixi, un cop el jutge que investiga Begoña Gómez l’ha citat a declarar com a testimoni en el cas de suposada corrupció i tràfic d'influències. En su discurso de la Junta Directiva Nacional del PP, el líder del partit ha fet una comparació entre els presidents espanyol i nord-americà, ara que Joe Biden ha anunciat que es retira de la cursa electoral per continuar al capdavant de la Casa Blanca. “Hi ha polítics que posen el partit i el país per sobre de les seves preferències personals”, ha asseverat el cap de l’oposició, per reclamar a continuació al líder socialista que “redacti la seva tercera i definitiva carta” per tal d’abandonar el càrrec de president del govern espanyol.

Per carregar-se d’arguments, Feijóo també ha fet referència en el seu discurs a Mariano Rajoy, i ha recordat que el líder socialista instava el llavors president del govern espanyol a dimitir quan se’l va citar a declarar en qualitat de testimoni en el judici del cas Gürtel per la trama de corrupció del PP.  “Quina imatge de país la d’un president entrant a un jutjat per parlar de la presumpta corrupció de la seva esposa”, ha lamentat l’actual líder del PP durant el seu discurs. Feijóo ha fet broma durant el seu discurs dient que Sánchez té ara “l’obligació de dir la veritat” perquè està citat com a testimoni. “I no hi està acostumat”, ha rematat. Un aclariment, però: com que en aquest cas hi ha una relació matrimonial entre el testimoni i la investigada, Pedro Sánchez té el dret a no declarar contra Begoña Gómez.

Per enèsima vegada, Feijóo ha fet veure que faria declarar Pedro Sánchez al Senat en la comissió d’investigació del cas Koldo. Però no ho ha fet. El cas és que aquest dilluns el jutge se li ha avançat. Ha aprofitat la petició de Vox i ha citat el president del govern espanyol a declarar en el cas pel qual s’investiga Begoña Gómez per un suposat delicte de corrupció i tràfic d’influències. Ara bé, la declaració del dia 30 no es produirà al Jutjat d’Instrucció Número 41 de Madrid. Juan Carlos Peinado es desplaçarà presencialment al palau de la Moncloa. 

 

Feijóo insta Sánchez a “cedir” per un pacte en la llei d’estrangeria i demana “seguretat” al carrer

Durant la seva intervenció, Feijóo ha abordat un dels altres temes que ocuparan la setmana política a Madrid: el pacte per reformar al Congrés dels Diputats la llei d’estrangeria. El PSOE pot fer-ho amb el PP o amb Junts per Catalunya i la resta de socis parlamentaris habituals. El cas és que el grup capitanejat per Míriam Nogueras ja va advertir Pedro Sánchez que no comptés amb els juntaires si acabava incloent Catalunya en el repartiment d’emergència de 347 menors estrangers no acompanyats; cosa que va acabar fent.

I aquest dilluns, Feijóo ha instat Sánchez a “cedir” amb el PP si vol un acord entre els dos principals partits espanyols. L’ha convidat a recórrer amb els populars “el mateix camí que recorre amb els seus socis”. “Les exigències que li posem són de mer i senzill sentit d’estat”, ha dit. Tot això ho ha acompanyat amb un discurs més dretà del que és habitual, perquè malgrat destacar la voluntat “solidària” del PP amb els immigrants, ha reivindicat el “dret a la seguretat” per part dels espanyols. “Volem sortir tranquils al carrer; cal respecte a la cultura, creences, dones, homosexuals i llibertat de sentir-te segur a casa teva; hi ha milers d’immigrants que han fet d’Espanya la nació que és; per tots ells Espanya és casa seva, però no pot ser-ho pels qui venen amb una altra actitud”, ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!