El mateix dia en què Pedro Sánchez ha comparegut al Congrés dels Diputats per proposar algunes mesures de regeneració democràtica a conseqüència de l’assenyalament a la seva esposa, s’han publicat noves informacions que apunten a noves irregularitats sobre Begoña Gómez. La Universitat Complutense de Madrid ha enviat al jutge que investiga el cas per suposat delicte de corrupció i tràfic d’influències un informe sobre una investigació interna perquè comprovi si s’ha comès un delicte d’apropiació indeguda. Alberto Núñez Feijóo, durant el seu cara a cara amb Pedro Sánchez a la cambra baixa, ha instat el president espanyol “a anar al seu despatx i redactar la seva tercera i definitiva carta” que acabi amb la seva dimissió.
“Això ja no és una denúncia d’una organització que a vostè no li agrada i no respecta; és una universitat pública”, ha assenyalat el líder del PP, que ha criticat que en el mateix dia que es publica aquesta informació el líder socialista vagi al Congrés dels Diputats a exposar mesures de regeneració democràtica. De fet, durant aquest debat, Feijóo ha recordat quin és l’origen de l’exposició que ha fet aquest dimecres Pedro Sánchez: la investigació judicial a la seva esposa, Begoña Gómez, per un suposat delicte de corrupció i tràfic d’influències.
De fet, la decisió de presentar aquestes mesures es va coure durant el mes d’abril, en aquells històrics cinc dies en què Sánchez es va clausurar a la Moncloa. En aquella carta en què anunciava que es plantejava dimitir parlava de la ‘màquina del fang’, i quan compareixia per anunciar que continuava en el càrrec esmentava una peça imprescindible d’aquest engranatge: els “pseudomitjans”.
La denúncia de la Complutense
Els serveis jurídics de la Universitat Complutense de Madrid han informat el Jutjat d'Instrucció Número 41 d’aquesta ciutat sobre les actuacions desplegades per a esbrinar "si ha existit una utilització privativa o apropiació del producte" per part de Begoña Gómez. Admeten, no obstant això, que no han pogut arribar a cap conclusió, malgrat que assenyalen que hi ha algun “indici”.
L’escrit es va emetre l’1 de juliol. I el centre universitari explica que les activitats d’investigació van començar després d'aparèixer a la premsa determinades informacions que afectaven la Càtedra Extraordinària per a la Transformació Social Competitiva que codirigia Begoña Gómez. L'objectiu, assenyala la universitat, era "conèixer i determinar si per membres" d'aquesta càtedra "podien haver-se realitzat, o no, actes que poguessin suposar un perjudici patrimonial" a la Universitat, si bé lamenten que no han pogut aconseguir una "conclusió definitiva", en particular "per la falta de col·laboració de determinats intervinents".