El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, s'ha sotmès a una "intervenció mèdica lleu" després d'haver patit un despreniment de retina, segons ha informat el partit en un comunicat aquest dimecres. Fonts del partit han informat que la intervenció ha anat bé, que el líder popular s'està recuperant "favorablement", i que malgrat que ha de fer repòs està "plenament operatiu". En aquest sentit, després d'uns dies de recuperació, es preveu que a l'agost combini "descans amb agenda pública". El president de l'Aragó, el popular Jorge Azcón, ha traslladat el seu "suport" a Feijóo en la recuperació. "Segur que aviat estaràs una altra vegada al 120%", ha confiat. 

Feijóo, contra el preacord ERC-PSC

Feijóo ha centrat l'activitat política dels darrers dies a denunciar el "possible frau electoral" a Veneçuela i la suposada "connivència" del govern espanyol amb el règim de Nicolás Maduro. D'altra banda, ha criticat amb duresa el preacord entre ERC i el PSC per a la investidura de Salvador Illa, que aquest dimarts va definir com "un nou xantatge independentista". "Una altra investidura comprada per Sánchez, que pretén que paguem tots amb més desigualtat. Va mentir Junts amb l'amnistia. Pretén repetir-ho amb ERC amb una promesa impossible", va assenyalar. 

El líder popular va defensar que "Espanya és una nació solidària, de ciutadans lliures i iguals" i que, per això, "més que mai" estan "amb els catalans enganyats, arraconats i utilitzats per l'ambició egoista de Sánchez i la connivència del PSOE-PSC". En aquest sentit, es va adreçar ​​als dirigents socialistes crítics amb aquest preacord, com Emiliano García-Page i Javier Lambán per advertir-los que "lamentar-se ja no és suficient" i instar-los a escollir entre "la defensa de la igualtat dels espanyols" o Sánchez. 

A més, va aprofitar per vincular el pacte amb els republicans amb la decisió de Sánchez de no declarar com a testimoni davant el jutge Peinado en el cas que afecta la seva dona, Begoña Gómez. Així, Feijóo va advertir-li que malgrat no haver volgut declarar "respondrà davant els espanyols per tantes injustícies", sense especificar a quines es referia. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!