La llei d’amnistia “humilia” els jutges que “van defensar la democràcia” a Catalunya, suposa “l’acta de defunció del PSOE” i “reescriu la història” del que va passar a Catalunya el 2017. És la crítica que ha fet Alberto Núñez Feijóo durant el debat previ a l’aprovació definitiva de la norma que ha d’acabar amb la repressió a l’independentisme. El líder del PP ha considerat que, amb l’amnistia, “la legislatura comença i pot acabar aquí”, ja que “no hi ha hagut res més abans i segurament no hi haurà res després”. I ha fet un vaticini sobre allò que, a parer seu, pot passar en els pròxims mesos: “Si la llei arriba a aplicar-se, a l’independentisme li serviran vostès de molt poc. Si finalment no s’aplica, tots sabem que els independentistes no ho perdonaran”.

🔴 El Congrés aprova la llei d’amnistia avui, DIRECTE | Última hora del debat

 

No s’atreveixin a anomenar-ho convivència, no es riguin de la gent. No pretenguin rentar el cervell dels espanyols, això és un intercanvi de poder a canvi de privilegis, d’impunitat i de poder,” ha sostingut des de la tribuna d’oradors. A més, ha elogiat l’oposició que va verbalitzar l’expresident d’Aragó, Javier Lambán, que no va voler votar en contra del veto del Senat i amb qui “la història serà molt més generosa”. I ha qüestionat la “metamorfosi” de tots els diputats socialistes “obeint l’amo que els paga sense queixar-se”. “Són tant servents del seu amo, que no s’adonen que estan insultant als pocs socialistes que han alçat la veu davant d’aquest abús”, ha afegit.

El PP no aclareix quan anirà al Tribunal Constitucional

El següent moviment que farà el PP serà presentar un recurs d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional. De moment, fonts populars reconeixen que aquest pas no serà imminent. Com a mínim, no serà aquesta setmana. I, ara mateix, tampoc no està al calendari de la setmana vinent, abans de les eleccions europees. És una maniobra que, sigui com sigui, haurà de produir-se una vegada la llei s’hagi publicat al Butlletí Oficial de l’Estat, un termini que no està taxat. Això sí, des de Gènova insisteixen que mantindran la batalla en el camp “polític, jurídic i institucional”.

La realitat és que a les portes de les eleccions europees, el PP aposta per posar el focus a Begoña Gómez i en la investigació impulsada pel jutge Juan Carlos Peinado. “Com estarà la cosa com perquè el PP trobi elements de més desgast que l’amnistia”, assenyalen fonts de l’equip d’Alberto Núñez Feijóo. “Sent molt greu” que el Congrés doni llum verda a la llei d’amnistia, el PP prefereix posen el focus en el presumpte tràfic d’influències i la presumpta corrupció en els negocis de l’esposa de Pedro Sánchez que en l’enèsima votació que es produeix sobre l’amnistia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!