Segons les dades del tracking de NC REPORT per a La Razón, el PP continuaria sent el partit més votat però apropant-se perillosament al límit que li faria haver de negociar amb altres partits per seguir al capdavant de la Xunta. La majoria absoluta en el parlament gallec es troba en els 38 escons i el PP, en el dia d'avui, només n'obtindria 37, quatre escons menys respecte a les últimes eleccions autonòmiques.

Si el 2016, la majoria de Feijóo allunyava al PSOE d'aconseguir el govern autonòmic, avui els blocs dreta-esquerra s'igualen i marquen un resultat molt arriscat per als populars, a costa de la fragmentació del vot de centre- dreta i la seva inviable entesa amb Vox per la seva negativa a explorar coalicions electorals i pactes postelectorals.

S'aprecia a la dreta del PP, una incipient pujada de Vox, un partit que fa quatre anys era extraparlamentari i que no amenaçava l'estabilitat del PP, que ara veu com a part del seu vot es desvia a aquest partit, amb el qual Feijóo ha bloquejat tota mena de ponts de cara a un pacte preelectoral i fins i tot ja postelectoral. Ciutadans continua en caiguda lliure respecte a 2016, encara que sumeixi 4.216 suports més en un mes. El sondeig vaticina que tant Ciutadans com Vox arrabassen ja paperetes al PP, encara que sigui de manera mínima, però sí suficient per desestabilitzar la majoria popular.

La pujada del Partit Socialista i del BNG, malgrat el retrocés de Galícia en Comú apropa el bloc d'esquerres a sumar la majoria absoluta, amb entre 37 i 38 escons, la mateixa xifra que ara sumaria el bloc del centre dreta. Unes dades que s'allunyen de l'aclaparadora victòria del bloc de dretes el 2015, quan van aconseguir fins a 41 escons, set més dels quals componia el resultat de PSOE, Podemos i el Bloc Nacionalista Gallec.

El PSOE recupera espai mentre el Partit Popular gallec perd oxigen. Guanyaria entre sis i set escons, situant la diferència amb els populars en 17 escons Pasarían els socialistes dels 14 escons de 2016 a obtenir entre 20 i 21. Arrosseguen la victòria de Pedro Sánchez a nivell estatal –com és lògic electoralment, ja que els votants tendeixen a reafirmar el seu vot a curt termini–i possibilita l'escenari del final a l'era Feijóo.

La pujada electoral del Bloc Nacionalista Gallec, que sumaria fins a cinc escons més que el 2016, els fa convertir-se en tercera força en el Parlament de Santiago de Compostel·la, per davant de Galícia en Común –Podem. El repunt del BNG, amb el 15,1 per cent dels vots, s'explica en la baixada del partit de Pablo Iglesias a quarta força política. Els morats preocupen ja en la direcció nacional de Podemos ja que retrocedeixen en fins a vuit escons ja respecte a les últimes eleccions autonòmiques. Es quedarien amb sis escons, molt lluny dels 14 actuals.