La intervenció d'Alberto Núñez Feijóo era un dels plats forts de les jornades del PP Europeu a Barcelona, enmig de l'ofensiva dels populars contra la llei d'amnistia que van pactar el PSOE i els partits independentistes per aconseguir els vots favorables dels diputats de Junts i ERC a la investidura de Pedro Sánchez. I en el seu discurs, que ha pronunciat just després de la intervenció del president del PP Europeu Manfred Weber, que s'ha erigit com un dels grans crítics amb la llei d'amnistia, en les que ha advertit que el pacte del PSOE i els partits independentistes, especialment amb Junts i Carles Puigdemont, és un fet inèdit a tota Europa: "A un italià, un alemany o un romanès li semblaria inconcebible que el seu govern estigués reunit en algun lloc d'Europa per veure que ha de fer per continuar tenint els vots de l'independentisme", ha exclamat, fent referència a les reunions que van pactar el PSOE amb Junts, acompanyades d'un verificador, per fer seguiment dels acords. La primera s'ha de celebrar abans que acabi aquest mes de novembre.

Feijóo, que ha recordat en diverses ocasions que va ser ell el guanyador de les eleccions del 23-J, també ha llançat una advertència a la resta de països del continent, assegurant que aquest pacte entre PSOE i independentistes acabarà tenint repercussió arreu dels països de la Unió: "Això no és un afer intern d'Espanya. Les democràcies europees cometrien un error si ho veiessin així. El trencament de la seguretat jurídica, l'assetjament als jutges portaran a una inestabilitat econòmica i social que tindrà la seva rèplica al conjunt de la Unió Europea", ha advertit el gallec des de Barcelona, només uns pocs dies més tard que se celebrés al Parlament Europeu un debat sobre l'amnistia. 

L'agraïment de Hamàs, una pedra a la sabata de Sánchez que Feijóo aprofita 

Fent ús de les seves habituals metàfores, que recorden a les que emprava Mariano Rajoy, Feijóo ha assegurat que en un moment en què Europa necessita construir ponts, Pedro Sánchez ha optat per erigir un mur "per defensar-se de la majoria dels espanyols". En aquest acte a la capital catalana, on també han intervingut polítics com Dolors Montserrat o Esteban González Pons, el president del PP espanyol ha aprofitat per furgar en la ferida que va suposar l'agraïment de Hamàs a les paraules de Pedro Sánchez a Gaza: "Qui ha aconseguit ser simultàniament ser aplaudit per una organització terrorista, basar la seva investidura en els hereus d'una altra i indultar unes actuacions que els jutges consideren terrorisme urbà? Només una persona. Pedro Sánchez". En aquest sentit, el gallec ha lamentat que les paraules de Sánchez suposen un "trencament del consens en política exterior", criticant que no se'ls hagués comunicat.

Weber es pren la lluita contra l'amnistia com la seva croada personal 

En les últimes setmanes, Feijóo s'ha recolzat en repetides ocasions en el líder del PP Eurpeu, Manfred Weber, que s'ha fet seva també la bandera contra l'amnistia, tal com va demostrar durant el ple a Estrasburg. Llavors, es va fer ressò de les diferents declaracions dels jutges contra l'amnistia i també de les paraules de Felipe González, utilitzant un to semblant al que ha fet servir avui a Barcelona, on ha assegurat que Europa està travessant un "moment difícil i ple de reptes", que s'intensifiquen a Espanya, on "l'imperi de la llei està en perill". "Hem rebut moltes alertes, manifestacions amb centenars de milers de persones als carrers. Hem de fer alguna cosa però al Parlament Europeu, l'esquerra no està preparada per tenir un debat sobre la llei d'amnistia. S'han quedat callats quan l'imperi de la llei s'ha posat en perill", ha exclamat Weber, que ha advertit, però, que a diferència dels partits d'esquerres al Parlament Europeu, "Europa no es quedarà callada". En aquest sentit, ha agraït la "ràpida reacció" del comissari de Justícia, Didier Reynders, i la seva carta al govern espanyol: "Aquesta va ser un missatge molt clar que reconeixia que hi ha un problema sobre la taula a Espanya", ha reflexionat l'alemany. 

Amb aquesta intervenció  des de Barcelona, es demostra un cop més la implicació personal de Weber en la lluita del PP contra l'amnistia, emprant els mateixos termes que acostumen a utilitzar els populars espanyols en les seves crítiques a Sánchez. Per exemple, li ha retret que durant cinc anys descartés la possibilitat d'amnistiar els independentistes per acabar-ho fent quan ha necessitat el seu suport al Congrés: "Van dir durant cinc anys que l'amnistia no era constitucional. Menteixen", ha lamentat el líder europeu dels populars, que també ha carregat contra el president del govern espanyol per les seves paraules sobre Palestina: "Sánchez dona un molt mal exemple a Europa. És el president del govern espanyol i és aplaudit per Hamàs. Crec que s'hauria de plantejar que ha fet malament tenint en compte la situació", ha deixat caure entre aplaudiments.