El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha responsabilitzat el govern espanyol del "rècord d'immigració il·legal" a l'Estat espanyol, fet que atribueix a la manca de gestió per part de l'executiu de Pedro Sánchez, i ha reclamat "rebutjar la immigració il·legal" que arriba a través de màfies per "no complir lleis espanyoles". "La immigració regular és una migració que hem d'ordenar i tutelar, però la irregular no podem acceptar-la", ha afirmat aquest dissabte en una entrevista a Europa Press. Feijóo ha argumentat que "cal buscar l'encaix" per a acceptar les persones que "venen a treballar i a complir les lleis" però que s'ha de "rebutjar la immigració il·legal que no accepta les lleis i arriba a través de traficants d'éssers humans". Des del govern espanyol, han exigit a Feijóo que tingui "una mica d'humanitat i decència" a l'hora de parlar de migrants. "Són persones que arriben al nostre país fugint de situacions desesperades", ha apuntat la ministra de Ciència, Diana Morant, que ha proposat al líder popular que "s'apropi més al centre i menys a la ultradreta". D'altra banda, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha retret a Feijóo que ara es pronunciï en aquest sentit quan va trencar els governs amb la ultradreta per les discrepàncies en l'acollida de menors no acompanyats. "Vas obligar els teus barons a trencar els governs dient exactament el contrari", i ha etzibat. 

Feijóo carrega contra la gestió migratòria de Sánchez: "És difícil ser més irresponsable" 

"Estem davant una evident crisi migratòria com mai s'ha vist a conseqüència d'una absència de política migratòria", ha assegurat Feijóo, que ha criticat que el Ministeri de l'Interior "miri cap a una altra banda", el d'Exteriors "s'exclogui d'aquest problema", a la ministra d'Infància "no se la deixi actuar" quan és responsable dels menors migrants i s'hagi "encarregat" aquest tema al ministre de Política Territorial, Àngel Víctor Torres, que va ser president de Canàries, quan "està fora de les seves competències". El líder de l'oposició espanyola també ha criticat que Sánchez iniciï la pròxima setmana una gira per l'Àfrica que el portarà a Mauritània, Gàmbia i el Senegal. "El que hauria d'haver fet fa sis anys sembla que ho intentarà fer la pròxima setmana. És difícil ser més irresponsable". 

El president popular ha subratllat que països com Itàlia o Grècia "han baixat l'impacte de la immigració il·legal que mouen les màfies" i, en canvi, ha retret que el govern espanyol hagi passat de "fer una abraçada als immigrants que arribaven a l'Aquarius a deixar als traficants de persones produir centenars de morts i tenir 6.000 menors amuntegats a les Canàries". 

En ser preguntat si està disposat a obrir contactes amb el govern per intentar una reforma pactada de la llei d'estrangeria sobre la derivació de menors migrants, una proposta que el Congrés va tombar al juliol amb els vots del grup popular, Junts i Vox, i que Sánchez planteja com la solució a la crisi actual, Feijóo ha recalcat que la seva formació va formular una proposta concreta que va traslladar al govern i ha retret que l'executiu pretengués "negociar per whatsapp". D'altra banda, ha assenyalat que els governs autonòmics del seu partit han mantingut el seu "compromís a la recepció de menors no acompanyats conforme a les quotes que estaven pactades a la Conferència Sectorial", malgrat que els va "costar l'estabilitat", en referència a la ruptura dels pactes amb Vox. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!