El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha exigit al PSC que actuï amb una "mínima coherència històrica" en el repartiment de senadors i ajudi el PPC a tenir un senador per designació autonòmica per Catalunya. Després d'una trobada amb els diputats del PP català al Parlament, ha assegurat: "Espero, insisteixo, una mínima coherència històrica del PSC i del Partit Socialista en relació amb el Senat i el dret que correspon al grup parlamentari popular al Parlament de tenir un senador". Feijóo ha aprofitat per recordar als socialistes que quan el 2019 el PSC va proposar Miquel Iceta com a president del Senat, els populars li van donar el suport i, en canvi, no ho van fer els partits independentistes. "Cal recordar al senyor Illa i al senyor Sánchez que quan ells van proposar el senyor Iceta per presidir el Senat, van ser els separatistes els que ho van impedir", ha apuntat. 

"Cordó sanitari" del PSC 

Feijóo s'ha reunit aquest dilluns amb els diputats del grup parlamentari del PPC per avaluar la situació política a Catalunya, i ha acusat el PSC d'acostar-se als partits independentistes i de fer un "cordó sanitari". El líder dels populars ha denunciat que el PSC "ignora i humilia" els votants no independentistes perquè "negocia per allargar el procés i a favor dels privilegis dels independentistes". Tanmateix, en roda de premsa, ha advertit que la seva formació està preparada per fer front a una repetició electoral i "per a tots els escenaris possibles" i ha garantit que el seu partit compliran "la Constitució i l'Estatut". El líder popular ha assegurat que seguiran "defensant la llei davant els atropellaments" i s'ha referit a la proposta de reforma del Reglament pactada pel PSC, els Comuns i els tres partits independentistes. Ha insistit que la recorreran perquè Carles Puigdemont "no tingui privilegis i drets inventats".

Feijóo també ha fet referència a la sentència del TSJC que va decidir anul·lar el decret de règim lingüístic que blindava el català com a llengua vehicular a l'escola. Feijóo ho ha celebrat, perquè, segons creu, "es marginava" una llengua oficial. A més, ha dit que el PSC "utilitza el castellà per demanar vots", però després "no deixa llibertat a les escoles perquè s'estudiï en les dues llengües oficials".

El PP critica la falta de política migratòria del govern espanyol

El líder dels populars ha aprofitat la compareixença per acusar l'executiu de Pedro Sánchez de no tenir política migratòria i d'haver "abandonat" el diàleg amb les comunitats autònomes. En ser preguntat per les declaracions del president de Vox, Santiago Abascal, que va amenaçar que la formació consideraria "trencats" els pactes autonòmics amb el PP si no es posicionaven en contra de la distribució de menors migrants, Feijóo ha dit que els territoris seran "solidaris" per acollir menors sempre que tingui capacitat per fer-ho.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!