El Partit Popular posa la directa cap a les eleccions municipals i autonòmiques convocades per al 28 de maig. No és una data fútil perquè serà un súper diumenge de primavera que obrirà el cicle electoral cap a les estatals, que estan previstes per finals d'any. Per això, després del cara a cara amb Pedro Sánchez, Alberto Núñez Feijóo engreixa la maquinària per disposar de tots els actius de cara a l'assalt a la Moncloa que té entre cella i cella des que va arribar a Gènova després de la guerra fraticida a cara descoberta entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso. El gallec aconseguirà aquest dissabte una fotografia d'unitat inèdita fins avui des que va assumir el lideratge: sortir al costat dels dos presidents del govern espanyol del PP, José María Aznar i Mariano Rajoy. Serà durant el congrés intermunicipal que es farà aquest cap de setmana a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València on el defenestrat Pablo Casado no hi posarà els peus.

EuropaPress alberto nunez feijoo senat 2023
Feijóo arrenca la cursa cap al cicle electoral d'aquest 2023: municipals, autonòmiques i estatals / Europa Press

La intenció de la direcció del Partit Popular és renvindicar les victòries a les municipals del 1995 i del 2011 i que van ser el punt d'origen dels canvis de color a la Moncloa aconseguits per Aznar el 1996 i Rajoy el 2012. Feijóo s'inspira en el passat i somia amb la idea d'emular-los aquest 2023. Sota el lema "Espanya entre tots", els dos expresidents compartiran escenari amb l'actual líder dels populars dissabte a la tarda per demostrar que al partit "hi ha continuïtat" i que mantenen intacta la capacitat de gestió. Segons Gènova, Aznar i Rajoy són "el clar exemple d'executius en situacions de dificultat i de com el PP sempre ha anteposat l'interès general d'Espanya i dels ciutadans als interessos particulars i de partit". 

Pablo Casado, ni convidat

Entre els convocats al conclave no hi serà l'anterior líder, Pablo Casado. L'actual cúpula té problemes per trobar-lo però, en aquest cas, no l'han convidat. Segons ha explicat el coordinador general, Elias Bendodo, a la cita hi aniran els candidats locals i alcaldes que representen "la gestió de govern de present i de futur" i, pel que fa a Aznar i Rajoy, ha destacat que participaran "d'un acte de gestió de passat". "Estem parlant d'expresidents de govern, no d'expresidents de partit, que n'hi ha d'altres" ha reblat Bendodo. Els mandataris populars recorden que tampoc hi han convidat l'expresident d'Alianza Popular Antonio Hernández Mancha, que tampoc va assumir responsabilitats executives a Madrid. Als despatxos del carrer Gènova fa mesos que donen per sentenciada les ferides que va provocar l'última gran crisi del PP que va foragitar Casado en pocs dies. Aviat en farà un any.

València, km 0

A la capital valenciana hi desfilaran els alcaldables del PP que aspiren a governar en més de 8.000 municipis que aniran a les urnes aquesta primavera. Els rebran els candidats a la presidència de la Generalitat valenciana i a l'alcaldia de València, Carlos Mazón i María José Catalá. L'elecció de València tampoc és casual. El PP es veu amb cor d'arrabassar la vara d'alcalde a Joan Ribó (Compromís) i el Palau a Ximo Puig (PSPV). De fet, alguns enquestes difoses per mitjans de comunicació editats a Madrid destaquen que la truita es podria girar aquest maig al País Valencià per l'efecte del cas Azud que esquitxa els socialistes.