El discurs de Pedro Sánchez al Parlament Europeu per fer balanç de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea no ha agradat gens al PP. Ni als populars espanyols, ni al Partit Popular Europeu (PPE). Això és el que ha denunciat aquest dijous Alberto Núñez Feijóo des de la cimera de líders del PPE a Brussel·les, on ha etzibat a Sánchez que “mai un president de torn del Consell de la UE i un primer ministre havia sigut tan aspre, tan maleducat, amb una actuació tan impròpia i de falta de respecte al Parlament Europeu”. Feijóo ha exposat que els vicepresidents del PPE li han reconegut que “mai s’havia vist” res semblant a l’Eurocambra.

La intervenció del president espanyol, que Feijóo ha qualificat de “lamentable” i de míting socialista, va deixar “molt sorpresos” els diputats populars a l’Eurocambra. El líder del PP ha insistit que, com que era una intervenció escrita, estava “premeditada per provocar el Partit Popular Europeu”. I ha lamentat que les referències al líder del PPE, Manfred Weber, i la voluntat de vincular els populars europeus amb l’extrema dreta europea són “inaudites”.

Feijóo ha expressat que Sánchez va mostrar la seva “verdadera cara”, coneguda a Espanya i fins abans-d'ahir “desconeguda a Europa”, i va deixar “en ridícul tots els espanyols”. El president del PP, que és el cap de l’oposició, ha demanat disculpes en nom d’Espanya als seus col·legues del Partit Popular Europeu, que, segons ha verbalitzat ell mateix, li han brindat el seu suport i el seu compromís amb l’estat de dret a Espanya.

El president del PP també ha mantingut una conversa amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en la qual han abordat temes europeus i la situació a Espanya, i més tard es trobarà amb la vicepresidenta i comissària de Valors i Transparència, Věra Jourová.

Feijóo serà el diumenge a Pamplona per protestar contra el pacte entre el PSOE i Bildu

En la seva roda de premsa, Feijóo també s’ha pronunciat sobre el pacte entre el PSOE i Bildu perquè els abertzales recuperin l’alcaldia de Pamplona. El líder del PP ha considerat que l’acord a la capital de Navarra és “el pacte més miserable de tots els que ha subscrit Pedro Sánchez a la seva carrera política” i ha anunciat que el diumenge al matí serà a Pamplona per mostrar el seu rebuig a aquesta aliança.

L’acord, a més, significa “una línia vermella” que inaugura “el pitjor moment de la democràcia espanyola”, un moment en el qual conflueixen, segons Feijóo, “l’amnistia, les comissions per investigar els jutges i un acord per lliurar la capital de Navarra al partit que va heretar les pràctiques i l’ideari d’una banda terrorista”.

A l’espera de l’ordre del dia de la trobada amb Sánchez

Sobre la futura reunió entre el president espanyol i el líder de l’oposició, Feijóo ha apuntat que continuen pendents que l’equip de Sánchez els faci arribar l’ordre del dia per estudiar-lo i poder proposar altres temes a abordar i ha criticat el “poc rigor” de Sánchez i la “frivolitat” amb la qual intenta “desnaturalitzar” la seva reunió. També ha alçat la veu per avisar que no pot ser que s’assabenti dels assumptes que el president espanyol vol tractar amb ell “llegint un diari el mateix dia al matí”, com ha denunciat que li va passar en la seva primera trobada.

Sense pronunciar-se públicament sobre la reunió Sánchez-Puigdemont

Feijóo, en canvi, no s’ha manifestat sobre la reunió entre Carles Puigdemont i Pedro Sánchez que aquest matí ha anunciat Jordi Turull. Des del PP, sí que l’han censurat Cuca Gamarra, secretària general del partit, i Miguel Tellado, portaveu al Congrés, que han qualificat el president espanyol de “titella” de Puigdemont i d’estar “segrestat” per l’independentisme. Per la seva banda, Sánchez ha replicat que a l’agenda només té una reunió amb Aragonès.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!