I, finalment, ha arribat la seva hora. Després de Mariano Rajoy i José María Aznar, Alberto Núñez Feijóo s’ha reunit aquest matí amb Edmundo González Urrutia. El líder del PP l’ha rebut al Congrés dels Diputats, amb visita a l’hemicicle inclosa, reivindicat que la cambra baixa és la “seu de la sobirania nacional on s’ha reconegut al líder opositor veneçolà” com a “president electe i legítim” de Veneçuela en tant que “legítim guanyador” de les eleccions del 28 de juliol. “Estic totalment compromès políticament i moralment amb el poble veneçolà, sempre al costat dels demòcrates”, ha afirmat Feijóo a través de Twitter.

En una trobada que s’ha celebrat al despatx del cap de l’oposició, el líder del PP ha traslladat que tant Edmundo González com María Corina Machado “encarnen la lluita per la llibertat i la democràcia a Veneçuela” i ha garantit que els populars estan “compromesos políticament i moralment amb la causa que defensen” tots dos. A més, Feijóo ha reclamat “l’alliberament de tots els presos polítics” i ha exigit que el govern espanyol “informi sobre la situació dels dos espanyols detinguts pel règim de Nicolás Maduro”. Just ahir, el mateix Feijóo va acusar la Moncloa d’ocultar informació al PP sobre aquesta qüestió.

El líder opositor veneçolà ha arribat aviat al Congrés i ha estat rebut a la porta de la Carrera de San Jerónimo per Alberto Núñez Feijóo, pel portaveu parlamentari del PP, Miguel Tellado, i per la diputada Cayetana Álvarez de Toledo. González Urrutia va aterrar a Espanya fa deu dies en qualitat d’asilat polític i va ser rebut a la Moncloa per Pedro Sánchez la setmana passada. “Espanya continua treballant a favor de la democràcia, el diàleg i els drets fonamentals del poble germà de Veneçuela”, va sostenir el president espanyol.

📝 El PP, contra la Moncloa per Veneçuela: l’acusa d’ocultar informació i vol ressaltar les divergències

 

 

Mariano Rajoy i José María Aznar s’avancen a Alberto Núñez Feijóo

La trobada entre Alberto Núñez Feijóo i Edmundo González arriba després que el líder opositor es veiés amb dos dels seus antecessors al capdavant del PP. Divendres va ser el torn de Mariano Rajoy, que va mostrar el seu suport a González Urrutia com a “guanyador de les eleccions” i li va traslladar el seu “desig i confiança” que “la democràcia s’instal·li a Veneçuela amb ell com a president del país”. “Ha estat un honor rebre el president electe de Veneçuela, ell i tots els demòcrates veneçolans compten amb la meva admiració i el meu suport infrangible”, va manifestar Rajoy a través de Twitter.

D’altra banda, José María Aznar li va transmetre el seu “decidit suport” a “la llibertat i a la democràcia a Veneçuela” i també el va reconèixer com a “guanyador de les eleccions” i “president electe de Veneçuela”. “Tots hem de treballar perquè l’exili d’Edmundo González acabi com més aviat millor i pugui exercir com a president d’una Veneçuela en pau i llibertat”, va afirmar. I va fer una crida a altres països: “La comunitat internacional no pot consentir el deteriorament democràtic en aquest país”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!