Kale borroka independentista a Catalunya”. Alberto Núñez Feijóo continua elevant el to contra l’independentisme i —l’endemà que Junts rebutgés l’actual redactat de la llei d’amnistia, entre d'altres qüestions, perquè no empara contra la persecució de Manuel García-Castellón a la causa del Tsunami Democràtic— insisteix que “el terrorisme és terror” i afirma que a Catalunya “hi va haver moments i dies de pur terror i pur terrorisme”. El president del PP considera que les “imatges van plenes” dels “actes vandàlics” que es van produir a Catalunya i ha citat “tensions a l’aeroport, talls d’autopistes i incendis de mobiliari urbà” i el fet que hi hagi “policies agredits i policies amb incapacitat permanent”. “És obvi: és la kale borroka independentista a Catalunya”, ha conclòs. Feijóo ha reconegut que ara correspon als jutges “tipificar aquesta mena d’actes i aquesta mena d’odi”, però ha reiterat que, durant aquells dies, “la gent no podia agafar el tren, l'avió o el cotxe, tenia por i no sortia de casa”.

Adreçant-se a Pedro Sánchez, Feijóo li ha retret que en aquell moment “desqualifiqués aquests actes” i ara “s’esquinci les vestidures pel fet que puguin ser considerats actes violents i de terrorisme”. “Amb qui estem: amb la policia o amb els que apedreguen la policia?”, li ha preguntat. Tot plegat ho ha dit en una entrevista a Espejo Público d’Antena 3, en ser preguntat per si considera que les protestes de Ferraz també són terrorisme, com li va demanar la portaveu del PSOE, Esther Peña, dilluns. El cap de l’oposició ha replicat que ell no ha participat en les protestes de Ferraz i que no li “semblen correctes”, però ha sostingut que “els que critiquen el que s’ha fet al carrer Ferraz, amb raó, són els mateixos que envoltaven Gènova i envoltaven el Congrés dels Diputats”.

Feijóo vincula la votació de l’amnistia amb la reunió entre la Moncloa i el PP per renovar el CGPJ

Aquestes declaracions d’Alberto Núñez Feijóo arriben hores abans de la reunió a Brussel·les entre Félix Bolaños, ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, i Esteban González Pons, vicesecretari d’Acció Institucional del PP, amb la mediació del comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, amb l’objectiu d’acostar posicions en la renovació del Consell General del Poder Judicial. El líder dels populars considera que el PSOE no va acceptar les esmenes de Junts perquè Bolaños no podia viatjar a Brussel·les amb “un text encara més obscè”, donat que Europa “està mirant cap a Espanya i preguntant-se si això és Hongria o l’antiga Polònia”. Tanmateix, ha lamentat que ara els socialistes tenen més temps per acceptar les transaccionals dels juntaires.

En paraules de Feijóo, la votació d’ahir evidencia, un cop més, que el govern espanyol és “humiliat constantment”, ha “perdut el control” i està amb “respiració assistida” en una legislatura que dependrà de Carles Puigdemont. Sobre el recorregut futur de l’amnistia, ha augurat que el text actual, tal com està, “no passa el filtre europeu” i que, per tant, serà tombat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!